Oamenii sunt mai tentaţi vara să cedeze dorinţei de a mânca la picnic decât în celelalte anotimpuri. Acest lucru nu trebuie însă făcut prea des: picnicurile pot aduce noi riduri pe faţă, avertizează Daily Mail.
Alimentele pregătite la picnicuri conţin elemente nocive în proporţii ridicate, care accelerează îmbătrânirea pielii.
”Glicaţia (proces prin care zahărul se «lipeşte» de proteinele din sânge pentru a forma nişte compuşi ce atacă fibrele de colagen şi elastina - n.r) avansată este o reacţie care apare între hidraţii de carbon (zaharuri şi feculente), proteine şi grăsimi la temperaturi înalte”, arată dr Anastasia Kaleo de la Universitatea din Londra.
Căldura uscată, ca cea de la grătare, fripturi şi alimente pregătite la picnicuri, face mai nocive aceste componente vinovate de îmbătrânirea pielii decât la gătitul prin fierbere sau la vapori. Aceşti compuşi sunt absorbiţi de corp şi, când sunt prea mulţi, produc riduri şi o lăsare generală a pielii, încheie doctorul.