07 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O treime dintre medicii de familie se gândesc să renunţe la meserie în următorii cinci ani, în Marea Britanie
O treime dintre medicii de familie se gândesc să renunţe la meserie în următorii cinci ani, în Marea Britanie

Peste o treime dintre medicii generalişti, sau medici de familie, din Marea Britanie intenţionează să renunţe la locul lor de muncă în următorii cinci ani, conform unui studiu recent. În plus, trei din cinci (60%) dintre medicii de familie britanici care au trecut de vârsta de 50 de ani se gândesc să se retragă din activitate până în 2026, relatează marţi DPA/PA Media.
Cercetătorii au constatat, de asemenea, că un procent "îngrijorător" de 16% dintre medicii de familie britanici cu vârsta sub 50 de ani îşi fac deja planuri să renunţe la această profesie.
Cel mai recent sondaj anual GP Worklife, al unsprezecelea dintr-o serie de astfel de analize, condus de academicieni de la Universitatea din Manchester, a constatat o reducere a nivelului de satisfacţie în muncă între 2019 şi 2021, puţin peste jumătate (51%) dintre respondenţi declarând că au fost mulţumiţi de activitatea lor în 2021.
Medicii de familie au evidenţiat probleme legate de volumul tot mai mare de muncă, creşterea solicitărilor primite de la pacienţi şi "timpul insuficient pentru a da randament".
Sondajul, la care au participat aproape 2.300 de medici de familie care lucrează în Anglia, a constatat că birocraţia este un factor provocator de stres, la fel ca şi programul lung de lucru şi "pacienţii problematici".
Mai mult de opt din 10 medici de familie au declarat că se confruntă cu un nivel considerabil sau ridicat de presiune din cauza creşterii volumului de muncă şi a unui număr tot mai mare de solicitări din partea pacienţilor.
Prof. Kath Checkland de la Universitatea din Manchester, care a condus studiul a declarat: "Nu este foarte surprinzător că satisfacţia în muncă a scăzut în rândul medicilor de familie în timpul pandemiei, dar sondajul oferă unele dovezi despre domeniile pe care le aceştia le găsesc mai stresante, ceea ce ar putea ajuta la conceperea unor modalităţi de a-i ajuta. Faptul că 16% dintre medicii de familie sub 50 de ani se gândesc să-şi părăsească locurile de muncă este îngrijorător şi sugerează că sunt necesare mai multe eforturi pentru a ne asigura că medicina generalistă este durabilă pe termen lung". (sursa Agerpres)


Articole înrudite