Roşiile au numai 17 Kcal/100 g, sunt gustoase calde sau reci şi se pretează bine la diferite sucuri. Au multă vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar, ajută la reducerea grăsimilor şi înfrumuseţează pielea. O dietă cu durata de 10 zile poate duce la o pierdere în greutate de 5 kg.
Meniu
Mic dejun: o felie de pâine integrală cu seminţe se unge cu puţin unt, 40 g brânză feliata şi o roşie felii
Gustare: un pahar de suc de roşii cu puţin piper şi verdeaţă după gust
Prânz: 450 g de roşii decojite din conservă cu 50 ml de suc de legume şi o lingură mare de cremă de brânză şi puţin iaurt (se face un piure şi se fierbe 5 minute cu puţină sare); se serveşte cu o felie de pâine uscată
Gustare: 200 g de pepene galben (rece)
Cină: salată din 250 g roşii,o lingură de boabe de porumb şi frunze de ceapă verde cu dressing dintr-o lingură de smântână groasă, una de zeamă de lămâie şi o ceapă mică tocată, un căţel de usturoi pisat, sare, piper; se serveşte cu o chiflă sau jumătate de baghetă
Dacă vi se face foame în timpul zilei, puteţi mânca o felie de pâine uscată sau legume proaspete.