26 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consumul de brocoli are efecte benefice asupra artrozei
Consumul de brocoli are efecte benefice asupra artrozei

Consumul de legume din familia cruciferelor, îndeosebi de brocoli, are efecte benefice asupra artrozei, relateazã passionsante.be. Aceastã proprietate este legatã de sulforafan, compus eliberat în organism dupã consumarea acestui tip de legume, printre care se numãrã varza (verde, roºie sau creaþã), varza de Bruxelles, conopida, napii, ridichiile ºi mai ales brocoli. 

Cercetãtori de la Universitatea East Anglia (Norwich) au fãcut experienþe pe cartilagii de articulaþii umane, þesuturi de bovine ºi ºoareci hrãniþi cu alimente bogate în sulforafan. Rezultatele tuturor testelor au arãtat cã aceastã substanþã, prin acþiunea asupra enzimelor ºi altor proteine de mare risc, blocheazã procesul de distrugere a cartilagiilor, þesutul care constituie prima þintã a artrozei. 

În prezent se desfãºoarã teste pe pacienþi afectaþi de aceasã boalã pentru a se vedea cum se pot integra legumele crucifere (brocoli) în regimul acestor persoane. Studiul atrage atenþia asupra unei virtuþi suplimentare a sulforafanului pentru sãnãtate pentru cã se cunoºteau deja proprietãþile sale anti-canceroase ºi anti-inflamatoare, încheie passionsante.be.


Articole înrudite