16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
GirlPower, reţeaua fetelor puternice de la ţară
GirlPower, reţeaua fetelor puternice de la ţară

Fundaţia Progress lansează GirlPower Network - Reţeaua fetelor puternice din rural, un proiect ce va fi implementat începând cu luna ianuarie 2022, pe o perioadă de 24 de luni, prin care îşi propune să educe, să crească nivelul de capacitare şi să dezvolte intelectual 500 de fete, din 50 de comunităţi rurale din România, pentru ca ele să facă faţă mai bine provocărilor aduse de viitor.

Proiectul se adresează pre-adolescentelor şi adolescentelor, cu vârste între 10-16 ani, din mediul rural, care, potrivit unei cercetări realizate pe un lot de convenienţă având peste 100 de respondente, sunt victime ale violenţei verbale în proporţie de 53%; sunt frecvent jignite sau dispreţuite 39% dintre ele, iar 47% se gândesc cu îngrijorare la viitorul lor.

În acest context, proiectul îşi propune ca fetele din mediul rural implicate în proiect să îşi asume provocările cu care vin în contact, să îşi schimbe atitudinea faţă de provocările vârstei (făcând faţă situaţiilor de violenţă verbală şi fizică, directă şi online, de defăimare şi jignire), să devină puternice prin dobândirea de cunoştinţe şi competenţe sociale, să aibă curajul  de a-şi exprima opinia şi să participe la deciziile comunităţii în chestiuni care le privesc.

Astfel, în fiecare dintre cele 50 de comunităţi rurale se înfiinţează un club al fetelor puternice, GirlPower Hub (GPH), care va funcţiona în cadrul bibliotecii publice rurale din comunitatea respectivă, sub coordonarea şi îndrumarea bibliotecarului, unde fetele vor avea acces la educaţie, ateliere şi informaţii de calitate privind teme utile în dezvoltarea lor.

Fundaţia Progress va publica în cursul lunii ianuarie 2022, pe website-ul www.progressfoundation.ro, informaţiile necesare pentru selecţia bibliotecilor care vor participa la implementarea proiectului.

Proiectul este derulat de Fundaţia Progress cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.


Articole înrudite