Alimentele cu calorii negative sunt cele pentru care organismul arde, pentru digestie, o cantitate de calorii mai mare decât cea conţinută în ele. Astfel, consumul acestor alimente contribuie la diminuarea ţesutului adipos.
Dacă vrei să slăbeşti, sfatul nutriţioniştilor este să nu sari peste mese, pentru că acest lucru îţi va încetini metabolismul şi îţi va cauza probleme de sănătate. Mai bine consumă alimente cu calorii negative. Iată câteva dintre acestea.
1. Fructe bogate în vitamina C
Lămâile, portocalele, guava, grapefruit-ul, papaya, mandarinele, dar şi roşiile ajută organismul să ardă mai repede grăsimile.
2. Merele
Pectina - o substanţă care se regăseşte în mere - reduce capacitatea celulelor de a reţine grăsime. Antioxidanţii din mere ajută la prevenirea simptomului metabolic, care are ca rezultat şi acumularea de grăsime în zona abdominală.
3. Alimente bogate în calciu
Un studiu a demonstrat că oamenii supraponderali care au consumat trei porţii pe zi de produse lactate bogate în calciu au pierdut mai multă grăsime din zona abdominală decât cei care au urmat o dietă similară, dar fără produse lactate. Aşa că laptele, iaurtul sau brânza slabă adăugate în regimul alimentar zilnic te pot ajuta să scapi de câteva kilograme.
4. Ardeiul iute
Produsele alimentare care conţin ardei iute sau piper cayenne sunt considerate alimente care ard grăsimile. Ardeiul iute conţine capsaicină, care ajută la creşterea metabolismului. Capsaicina determină organismul să ardă calorii suplimentare la 20 de minute după ce aţi mâncat ardei iuţi.
5. Cardamon
Cardamonul este un condiment, adesea cotat ca al treilea cel mai scump condiment din lume (după şofran şi vanilie). Principala ţară exportatoare este Guatemala, iar în Europa cardamonul este mai degrabă necunoscut, dar poate fi găsit în unele reţete de fursecuri. Cardamonul accelerează metabolismul şi arde grăsimile.
6. Frunzele de curry
Frunzele de curry ajută la detoxifierea organismului, reducând depozitele de grăsime din organism.
7. Usturoiul
Usturoiul reduce stocarea grăsimilor în organism şi favorizează eliminarea lor, precum şi a toxinelor. Astfel, se depune mai puţină grăsime în sânge şi în ţesuturi.
8. Proteinele
Alimentele bogate în proteine şi fibre sunt excelente pentru arderea grăsimilor abdominale. Proteinele au nevoie de mai multă energie decât grăsimea pentru a fi digerate, aşa că nu ezita să mănânci alimente ca lactatele, fasolea, cerealele integrale, fulgii de ovăz sau ouăle. Oul conţine vitamina B12, care ajută organismul să ardă grăsimi.
9. Ceaiul verde
Ceaiul verde reglează nivelul zahărului din organism, reducând cantitatea de insulină produsă de către acesta. Astfel previne depozitarea grăsimilor şi îţi ţine apetitul sub control. Este şi un bun energizant.
10. Uleiul de peşte
Un studiu recent a arătat că uleiul/grăsimile de peşte sunt excelente pentru organism şi ajută şi la slăbit. Uleiul de peşte arde grăsimile, iar consumându-l des, poţi pierde 2 kilograme în 3 luni.