21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Victor Ponta descinde azi în Galaţi
Victor Ponta descinde azi în Galaţi

Premierul Victor Ponta va fi prezent azi la Galaţi. Primul drum îl va face la Spitalul de Copii „Sf. Ioan”, unde va participa la inaugurarea unei secţii de patologie pentru nou născuţi care va deservi patru judeţe. Investiţia este în valoare de 1,2 milioane de euro şi a fost realizată cu fonduri străine, după un model francez, cel care a făcut demersuri pentru realizarea acestui proiect fiind prof.dr. Aurel Nechita.
Următoarea vizită a lui Victor Ponta va fi la ArcelorMittal Galaţi, unitate pe care a mai vizitat-o cu ocazia participării la lansarea candidaţilor la alegerile europarlamentare din Regiunea Sud Est. Potrivit informaţiilor noastre, fostul colos siderurgic ar fi realizat circa 80% din investiţiile necesare pentru creşterea competivităţii însă reprezentanţii administraţiei consideră că ar fi nevoie de sprijin din partea statului, şi aici ne referim la solicitările legate de amânarea calendarului liberalizării preţurilor gazelor naturale şi eliminarea unor taxe, cum ar fi cea de cogenerare, pentru ca unitatea să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii sustenabile. Deşi premierul a declarat că le va susţine doleanţele, verdictul legat de cererile administraţiei vor fi date de Comisia Europeană, şi aici ne referim de exemplu la modificarea amânării calendarului de liberalizare a preţurilor.
Ultimul punct din agenda vizitei premierului Ponta va fi la Grădina Botanică, unde se va întâlni cu reprezentanţii partidelor care îi susţin candidatura, dar şi cu pensionarii.


Articole înrudite