21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

La sfârşitul săptămânii trecute, la Galaţi au debarcat doi dintre candidaţii la preşedinţia României, Elena Udrea şi Călin Popescu Tăriceanu. Ambii „prezidenţiabili” au fost întâmpinaţi de către primarul Marius Stan, care declarase că toţi candidaţii care vizitează municipiul de la Dunăre se vor bucura de ospeţia sa.
Probabil afectată de huiduielile pensionarilor cu care a fost întâmpinată atât la Brăila (unde şi-a făcut simţită prezenţa la Târgul agricol naţional), cât şi la Galaţi, Elena Udrea, candidat din partea formaţiunii politice PMP, s-a lansat (din nou) într-un atac vehement la adresa celui mai bine cotat contracandidat, Victor Ponta. În stilul caracteristic, Udrea a declarat că primul lucru pe care îl face după ce ajunge preşedinte este să îl schimbe din funcţia de premier. După care a trecut la acuzele binecunoscute: creşterea fiscalităţii, a numărului şomerilor, slaba absorbţie a fondurilor europene şi imixtiunile în actul justiţiei.
În schimb, Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la funcţia de preşedinte al României, susţinut de Partidul Liberal Reformator (PLR), l-a luat în colimator pe Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale, pe care l-a acuzat că este „un fel de Băsescu cu faţă umană”, după care şi-a prezentat viziunea proprie despre cum ar trebui să fie viitorul preşedinte. La Galaţi, Tăriceanu a participat, la finalul vizitei sale, şi la deschiderea Clubului Ideilor Liberale.


Articole înrudite