05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La referendum, la Tecuci, prezenţa la vot a fost ceva mai slabă ca cea de la alegerile locale. Având în vedere boicotul celor de la PDL, „trâmbiţat” de foarte mult timp, prezenţa la vot a fost totuşi bună, iar cu puţin efort referendumul chiar şi-ar fi atins scopul.
Conform numărătorii paralele a USL, din cei 37.913 tecuceni cu drept de vot s-au prezentat la urne 18.326, iar dintre acestia 16.151 au votat pentru demiterea preşedintelul suspendat, Traian Băsescu,  iar 1.764 au susţinut întoarcerea acestuia la Cotroceni. Pentru diverse „imperfecţiuni”, 411 buletine de vot au fost anulate, iar procentul privind prezenţa la vot a fost de 48,33%.
Privind cu foarte puţin timp în urmă, vedem faptul că pe 10 iunie, la alegerile locale, prezenţa la vot în municipiul Tecuci a fost de 52,2%, 19.794 de tecuceni fiind la acea dată prezenţi la urne, 11.157 dintre alegători au hotărât că e nevoie de o schimbare la nivel de Tecuci şi i-au acordat încrederea candidatului USL, Daniel Gerhard  Þuchel, iar 5.778 de tecuceni l-au ales pe candidatul APP, Eduard Finkelştain.
Şi din acest scrutin reiese faptul că la tecuceni nevoia de schimbare persistă, iar cel ce trebuie să îi conducă nu va fi nicidecum din tabăra preşedintelui Traian Băsescu. În condiţiile în care prezenţa la vot de 50%+1 nu ar fi fost obligatorie, la această dată Traian Băsescu ar fi fost şi uitat de tecuceni, cetăţenii acestui oraş dorind altceva, un val de nou care să le schimbe destinul, să le aducă locuri de muncă, case, gradiniţe şi şcoli în care să îşi educe copiii, o stare de bine şi de confort. Pentru acest lucru au ieşit la vot aproape 50% dintre tecuceni.


Articole înrudite