04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, aflat la sfârşitul săptămânii în judeţul nostru, l-a criticat pe actualul, Emil Boc, pentru lipsa de profesionalism privind încercarea de a minimiza cea mai importantă dezbatere care are loc pe parcursul unui an în Parlament, cu ocazia adoptării bugetului de stat aferent anului următor: „În mod normal, premierul ar fi trebuit să vină, odată cu prezentarea bugetului, în Parlament. Nu e un gest de cutumă, de eleganţă. (...) Dar slaba lui pregătire ne face ca dezbaterile pe tema bugetului să fie foarte seci şi neinteresante”.
„Important e ca bugetul să aibă o viziune”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a criticat absenţa viziunii alcătuirii bugetului pentru 2012, ce condamnă „rămânerea economiei României într-o criză profundă”, şi asta pentru că „aşa cum e alcătuit, bugetul afectează întreaga ţară. Puterea de cumpărare a scăzut foarte mult. Inflaţia a muşcat foarte mult din pensii şi salarii. (...) Cu toţii şi-au văzut puterea de cumpărare afectată”.
Tăriceanu a susţinut în continuare că măsurile de încurajare privind dezvoltarea mediului economic reprezintă soluţia ieşirii din criză şi nicidecum cele de tăieri practicate de guvernul Boc.


Articole înrudite