12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ieri, în jurul orei opt dimineata, pe numărul de urgenţă 112, poliţiştii gălăţeni au fost alertaţi că s-a produs o spargere la sediul PDL Galaţi de pe strada Domnească. S-au furat două televizoare, două monitoare, o tabletă şi banii din tonomatul de cafea.
„Sunt nişte hoţi mărunţi, se pare că  au intrat pe o uşă laterală a clădirii. Nu e prima oară când sediul acesta este spart, s-au luat mai multe bunuri, televizoare şi două monitoare. Hârtiile toate, documentele cu candidaturile, sunt la noi, astea nu au avut cum să fie luate. Mâine le depunem”, a precizat destul de liniştit preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă.
Cei care stau pe lângă sediul PDL Galaţi nu prea sunt fericiţi să locuiască lângă un imobil care, clar, e ţinta hoţilor, fie ei şi mărunţi.
„Nu e prea bine. Şi data trecută au intrat hoţii, şi acum... ce să zic, sper să îi prindă, că eu sunt vecină cu ei aici şi nu e prea bine”, spunea Ioana Patriche.
Poliţiştii de la Secţia 1 şi criminaliştii au ridicat probe şi amprente.
„Se fac cercetări pentru identificarea autorilor. Reamintim că la începutul anului 2012 acest sediu a mai fost spart şi autorii au fost prinşi, dar atunci nu fusese respectată nici Legea 333 din 2003 privind asigurarea pazei clădirilor de către cei care le utilizează. Facem şi acum cercetări pentru a se vedea dacă această lege a fost respectată”, a precizat Bogdan Cojocaru, IPJ Galaţi.
Lipsa pazei sau a sistemului de securitate poate aduce după sine şi o amendă pentru deţinătorii clădirii, unde PDL este chiriaş.


Articole înrudite