18 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PSD Galaţi şi-a desemnat delegaţii care vor merge la Congresul Naţional
PSD Galaţi şi-a desemnat delegaţii care vor merge la Congresul Naţional

Conferinţa Judeţeană a Partidului Social Democrat, filiala Galaţi s-a desfăşurat vineri, 26 iulie 2024, pentru a desemna membrii delegaţiei care va participa la Congresul Partidului Social Democrat de la Bucureşti, unde va avea loc desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale.
La eveniment au participat 432 de delegaţi: preşedintele PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, parlamentarii de Galaţi, primarii din judeţ, precum şi membri PSD.
De asemenea, conducerea PSD Galaţi a făcut şi un bilanţ al alegerilor locale şi europarlamentare care s-au desfăşurat pe 9 iunie.
„Am făcut, din nou, cu toţi cei prezenţi, cei care reprezintă localităţile judeţului Galaţi şi care au responsabilitate, fie ca preşedinte de organizaţie, fie ca primari, un bilanţ. Alegerile care au avut loc înseamnă şi un moment în care analizăm rezultatele, dar şi un moment în care ne pregătim, pentru că oamenii aşteaptă de la noi să vadă care sunt rezultatele concrete ale acţiunilor pe care le desfăşurăm, nu numai la nivelul judeţului sau al municipiului Galaţi, ci în fiecare localitate a judeţului. La toate şedinţele de analiză care au avut loc la nivel national, a reieşit faptul că Organizaţia PSD Galaţi a avut cele mai bune rezultate la nivel national, prin domnul preşedinte Fotea care a avut cel mai mare procent dintre preşedinţii de consilii judeţene PSD-PNL. În acelaşi timp, domnul primar Ionuţ Pucheanu a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre toţi primarii reşedinţă de judeţ. Sunt rezultate extraordinare. Am obţinut cel mai mare număr de primari raportat la numărul de localităţi, iar acest rezultat s-a regăsit şi în numărul mare de consilieri judeţeni şi locali. Obiectivele noastre se referă la proiectele importante pentru judeţul Galaţi, iar mesajul pe care îl transmitem este acela că: toate proiectele care la ora actuală nu au început, trebuie să înceapă. Avem nevoie de sprijinul Guvernului, al primului ministru şi toate aceste lucruri trebuie să se întâmple cât mai repede. Mesajul nostru este următorul: tot ceea ce este important şi am promis că facem, vom face”, a susţinut europarlamentarul Dan Nica, preşedintele PSD Galaţi.
În cadrul conferinţei au luat cuvântul şi Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, dar şi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care au îndemnat, în continuare, la unitate.
„Suntem o organizaţie puternică, cu foarte mulţi oameni valoroşi, care şi-a căpătat respectul prin valoare şi prin rezultatele obţinute. Vom păstra aceste linii de organizare şi le vom modifica acolo unde este nevoie. Am fost mereu alături de oameni şi voi rămâne în continuare aproape. Am obţinut 135 000 de voturi în judeţul Galaţi, 24 de consilieri judeţeni, iar acest lucru înseamnă muncă. Nu a fost numai munca mea, sau a domnului Dan Nica, este munca fiecăruia.  Împreună putem să facem lucruri pe care alţii doar le promit. Vom câştiga, important este să fim uniţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
„A fost o campanie electorală grea în care ne-am implicat foarte mult. Chiar dacă sunt la al treilea mandat şi scorurile arătau că am şi câştigat, am reuşit să ne montăm şi să plecăm de la premisa că am putea pierde. Să tragem şi mai mult, în continuare! Sunt sigur că lista de parlamentari cu care vom veni în faţa gălăţenilor va fi una foarte bună, iar dacă acum avem 6 parlamentari, e bine ca în viitor să avem 8”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
Iată lista social-democraţilor gălăţeni care vor merge la Congresul Naţional al PSD din luna august de la Bucureşti:
Nica Dan
Fotea Costel
Pucheanu Ionuţ-Florin
Humelnicu Marius
Georgescu Laura
Nechita Aurel
Margarit Mitica Marius
Sandu Viorica
Gîdei Viorel Laurenţiu
Gavril Claudiu-Sorin
Sandu Mitică
Andone Ion
Ciocan Marius-Gicu
Maftei Paul-Cezar
Popa Ionel
Gache George-Aurelian
Ciucă Adrian-Marian
Dumbravă Grigore-Iulian
Dumitru Mircea
Dragoş Eduard-Petrişor
Ichim Benone
Duda Emil
Mohoria Petrişor-Lică
Tenie Dumitru
Tuchiluş Ion
Ştefan Luca
Sandu Cristian
Gheonea Petrică-Marian
Codrescu Dănuţ
Vintilă Dumitru
Filote Adrian
Moraru Laurenţiu-Gigi
Sorocolet Ştefan
Lupu Manuel
Sîrghie Gelu
Chebac Niţă
Tărbuc Viorel
Gheoca Maricel
Marin Gheorghe
Ilie Dănuţ
Oprea Dănuţ
Răsmeriţă Adrian
Fuică-Haisler Alexandru
Chiriloaie Victor
Mâncilă Mihăiţă
Vlad Ştefan
Tudor Ciprian
Borza Lucian
Popoiu Ionel
Bute Ghiorghe
Dragomir Emil
Zinica Silviu
Gafton Costică
Mitrofan Marian
Burlacu Zamfira
Bratu Petrică
Rugină Călin
Stratulat Ionel
Doca Virgil
Manolachi Costel
Patriche Ştefan
Grozav Daniel-Ovidiu
Gavril Claudiu Sorin
Sandu Mitică.


Articole înrudite