20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În urmă cu doar câteva zile a fost făcut public candidatul USL la fotoliul de primar al municipiului Tecuci din cadrul alegerilor locale din iunie 2012. Organizaţia Partidului Poporului-Dan Diaconescu Tecuci nu se lasă mai prejos şi vine în forţă să îşi anunţe candidatul, pe cel care râvneşte la titulatura de edil şef al urbei. Cum era de aşteptat şi cum de altfel se anunţase încă din toamna lui 2011, candidatul organizaţiei PP-DD Tecuci nu putea fi altul decât Samir Oancă, preşedintele organizaţiei tecucene a acestei formaţiuni politice. Ce-i drept, lista celor care vor candida pentru un loc în Consiliul Local nu a fost finalizată, însă până la finele acestei săptămâni cu siguranţă va fi „bătută în cuie”.
Samir Oancă care ne-a declarat: „Eu, ca preşedinte al PP-DD Tecuci, voi fi şi candidatul care va lupta pentru Primăria Tecuci. În luptă intră mulţi, însă noi vom reprezenta surpriza acestor alegeri, noi le vom da tuturor calculele peste cap. Organizaţia noastră are peste 2.000 de membri, tecuceni înscrişi în partid cu adeziune, iar restul sunt simpatizanţi. Cu aşa armată în spate, avem un singur ţel: să câştigăm Primăria şi majoritatea în Consiliul Local. Nu cred că aceste ţinte sunt foarte mari, dacă ne reamintim că PDL-ul a câştigat alegerile în 2004 cu 600 de membri. Noi suntem mult mai puternici şi mult mai motivaţi. Oamenii ne vor vota, pentru că suntem o echipă cinstită, care va face o campanie curată şi mai ales elegantă, fără să cumpărăm voturi, fără să înşelăm, fără să minţim”.
Reamintim totuşi că preşedintele PP-DD, Samir Oancă, a avut o oarecare „rătăcire” politică la jumătatea lui martie, când a declarat că „în data de 19.03.2012 conducerea organizaţiei municipale Tecuci a Partidului Poporului-Dan Diaconescu a demisionat şi începând de astăzi, 20.03.2012, a înfiinţat filiala Tecuci a Partidului Socialist Român. Decizia a fost fundamentată pe motive întemeiate, care vor fi prezentate detaliat într-o conferinţă de presă”. Câteva zile mai târziu „s-a schimbat modificarea”, un nou anunţ din partea lui Samir Oancă „liniştind” tecucenii, membri şi simpatizanţi PP-DD: “În realitate nu a fost semnată nicio demisie şi niciun membru n-a semnat vreo adeziune la PSR. A fost un avertisment, un sentiment de revoltă faţă de presiunile exercitate de Mihail Boldea, Eugen Durbacă şi alţii asupra structurilor superioare ale PP-DD, la nivel judeţean. Am vrut să se înţeleagă că aceşti oameni nu sunt bineveniţi. Ne cerem scuze pentru că am dezorientat, dar a fost necesar acest gest pentru a păstra integritatea morală la nivelul partidului”.


Articole înrudite