03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Nenumăratele manifestaţii la nivel naţional nu au reuşit să agite calmul tecucenilor, la nivelul municipiului neexistând niciun fel de acţiuni publice. Se pare însă că această linişte moldavă nu durează la nesfârşit, o serie de politicieni ieşind la rampă pentru a fi alături de românii care manifestă paşnic, condamnând totodată acţiunile agresive ale unor participanţi la manifestări. Una dintre vocile care s-au făcut auzite este aceea a preşedinelui Organizaţiei PSD Tecuci, Daniel Butunoi, care a declarat: „Mă declar solidar cu cei care au protestat paşnic, apreciind totodată că manifestaţiile care au avut loc în toată ţara nu reprezintă nicio surpriză, românii ieşind în stradă pentru că nu mai pot suporta presiunea unei guvernări slabe şi sufocante. Deşi la Tecuci nu s-a întâmplat nimic, în calitatea mea de preşedinte de organizaţie nu mă voi implica, însă voi fi solidar  cu toţi cei care se uită îngroziţi la tot ce le rezervă ziua de mâine, cu toţi cei care se află la limita sărăciei, cu medici, profesori, funcţionari publici, cadre militare şi angajaţi MAI, cu şomerii care nu-şi pot găsi un loc de muncă, cu pensionarii care nu-şi pot procura medicamente. Românii simt că le-a ajuns cuţitul la os. Din păcate, viitorul tecucenilor e sumbru. Economic, firmele mici şi mijlocii, adevăratul motor al economiei locale şi generatoare de locuri de muncă, sunt sugrumate de clientela actualei puteri iar principalul angajator rămâne tot Primaria Tecuci, condusa de PDL. Sunt momente în viaţă când mi-aş dori să las deoparte haina de politician pentru a fi alături de cei care protestează paşnic în stradă. Nu doresc însă să aduc în derizoriu o acţiune pornită din prea multă suferinţă, susţinând astfel că acţiunile românilor sunt politice, însă nu pot să nu condamn atitudinea unui parlamentar din Tecuci care i-a calificat pe protestatari drept inculţi. Sunt curios, dacă tecucenii vor ieşi în stradă, ce apelative vor primi de la PDL-işti, pe care cu regret i-au votat cu ceva timp în urmă”, a declarat Butunoi.
Preşedintele Organizaţiei PNL Tecuci a fost de aceeaşi părere, precizând: „Apreciez curajul tuturor românilor care au ieşit în stradă şi au manifestat peşnic, pentru a-şi face auzite nemulţumirile. Nu sunt de acord, însă, cu acţiunile agresive ale unor tineri, care cred că prin violenţă pot rezolva problemele cu care se confruntă. Dialogul paşnic este mult mai eficient decât violenţa. Sper că manifestările ce vor avea loc pe străzile Tecuciului nu vor avea scene de violenţă, sperăm să nu fie nicio notă de agresivitate, doar un mod paşnic de a face cunoscute problemele cu care se confruntă cei mulţi”.
Deşi la Tecuci circula ieri un zvon potrivit căruia, începând cu orele 17.00, pe străzile oraşului vor avea loc o serie de manifestări, la nivelul administraţiei publice nu se ştia nimic.
„Nu am primit nicio cerere privind desfăşurarea de manifestări pe străzile municipiului, dar este posibil ca acestea să aibă loc”, a declarat Eduard Finkelstain, primarul municipiului Tecuci.


Articole înrudite