06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Parlamentarii Galaţiului se opun solicitării Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a-şi da avizul privind începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei, deputatul Victor Paul Dobre. În ciuda faptului că niciunul dintre deputaţii gălăţeni, membri ai Uniunii Social Liberale, nu confirmă oficial acest lucru, surse din interiorul USL ne-au spus că parlamentarii Puterii au bătut deja palma pentru a spune „nu” solicitării Parchetului. Parlamentarii PSD, PNL şi PC vor vota astfel împotriva începerii urmăririi penale a fostului ministru de Galaţi în condiţiile în care, susţin aceştia, nu există motive întemeiate pentru a da curs cererii procurorilor.
„Încă nu am studiat documentul de la Parchet. O voi face atunci când se va stabili data exactă la care se va întruni Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor pe această temă (...) Nu s-a ridicat această problemă şi nu s-a stabilit o strategie în acest sens. Avem obligaţia să îl invităm şi pe domnul Dobre la Comisie, atunci când se va dezbate această problemă, pentru că este foarte important şi punctul său de vedere. După cum îl ştiu, se va prezenta sigur”, ne-a declarat deputatul conservator Bogdan Liviu Ciucă, vicepreşedinte al Comisiei Juridice.

Deputaţii liberali – mandataţi să voteze „nu”

Chiar dacă parlamentarii gălăţeni se feresc, momentan, să-şi declare public susţinerea pentru preşedintele PNL Galaţi, deputaţii liberali din celelalte judeţene ale ţării au anunţat că nu vor vota solicitarea începerii urmăririi penale a lui Victor Paul Dobre.
„Noi am exprimat doar opinia politică a grupului parlamentar. Nu considerăm că sunt motive pentru a vota, într-un fel sau altul, solicitarea de începere a urmăririi penale. Cred că atmosfera este în acelaşi sens şi în grupul parlamentar social-democrat. Până la urmă, avem aceleaşi argumente, este un subiect comun. Nu cred că în interiorul PSD va exista o altă poziţie”, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu.

Articole înrudite