02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Obrejenia preşedintelui PNL Galaţi, George Stângă
Obrejenia preşedintelui PNL Galaţi, George Stângă

Mare sărbătoare astăzi, 06 august 2021. Creştinii prăznuiesc ”Schimbarea la faţă a Domnului”, sărbătoare denumită în popor Obrejenia sau Probejenia. Sărbătoare şi pentru o parte din filiala Galaţi a PNL reprezentată de apropiaţii preşedintelui George Stângă care a anunţat pe pagina sa de facebook că ”La Congresul din 25 septembrie voi alege schimbarea pentru binele PNL, pentru ca partidul să continue să crească, să se îmbunătăţească şi să asigure o guvernare performantă României. De aceea, îl voi susţine pe Florin Cîţu, cel alături de care am făcut echipă în Senatul României timp de 4 ani”.
Susţinerea acestuia vine după ce, în urmă cu aproximativ două luni, acesta anunţa că Biroul Politic Judeţean al PNL Galaţi a decis că îl va susţine pe Ludovic Orban. Ceea ce s-a şi întâmplat până acum, fapt vizibil şi pe paginile de pe reţelele de socializare ale organizaţiei.
Decizia liderului local al PNL este controversată şi a agitat puternic spiritele în partid. Aşa cum Monitorul de Galaţi a relatat în articolul Biroul Politic Judeţean PNL Galaţi se reuneşte luni pentru a-l trăda pe Orban, la şedinţa de atunci nu s-a luat decizia susţinerii lui Florin Cîţu, urmând ca pe data de 09 august 2021 să se întrunească Colegiul Director Judeţean (CDJ) şi să se ia decizia schimbării susţinerii pentru un candidat sau altul.
La ultima şedinţă a Biroului Politic Judeţean nu s-a luat această decizie pentru că părerile erau împărţite. Unii vor cu Orban, alţii cu Cîţu, însă postarea de astăzi a preşedintelui PNL Galaţi, George Stângă, pare să le transmită susţinătorilor lui Orban ”Cui nu-i convine, să plece!”.
Se pare că George Stângă riscă tot pentru a-şi salva pielea, încalcă regulamente, hotărâri, decizii ale partidului, numai să iasă basma curată dupa vestitele stenograme ale discuţiilor din biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, despre care puteţi citi în articolul: Stenograme DNA: George Stângă, interceptat de DNA în timp ce încerca să-şi consolideze poziţia politică.
Între timp, oamenii din PNL Galaţi puşi în funcţii de conducere sunt înlocuiţi treptat de oameni de la USR. Vezi schimbările de directori de la AFDJ şi APDM Galaţi despre care puteţi citi în articolele:
Cine este noul director al APDM Galaţi 
A fost schimbat directorul AFDJ Galaţi 


Articole înrudite