04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O nouă formaţiune politică ne vrea votul
O nouă formaţiune politică ne vrea votul
Se vor numi „Noua Republică”, îşi revendică un loc în zona de centru-dreapta a eşicherului politic şi vor să candideze independent, fără alţi parterneri politici. Critică toate partidele de pe scena politică, inclusiv PDL-ul ,deşi susţin ideile actualului preşedinte al României, inclusiv pe cea privind parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Se adresează electoratului urban, recunoscând faptul că nu au pentru electoratul rural decât „susţinerea valorilor” precum „cinste” şi „corectitudine”, urmând ca în anii viitori să îşi formuleze viziunea privind politica agrară. Îşi adună simpatizanţii de pe internet, la Galaţi având circa 300-400 de membri. Vin din zona Ardealului, preşedintele Mihail Neamţu fiind un arădean cu studii la Cluj. Despre USL apreciază că este o „struţo-cămilă”; UDMR ar trebui să dispară iar maghiarii cu simpatii liberale să susţină liberalismul şi cei cu simpatii sociale să sprijine PSD; în ceea ce priveşte PDL-ul au mai mult o atitudine de căinare decât critică: „Regretăm profund alunecarea PDL într-o formă de aroganţă asemănătoare cu cea a PSD-ului din 2003”.
Preferă membri care nu au avut legături politice cu PCR, înainte de ’89, şi apoi cu PSD în special, refuzând traseiştii politici. În categoria acestora dinurmă îi includ pe cei care s-au aflat în zona deciziilor luate de partidele politice şi nu pe cei care au gravitat în jurul unui partid pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.
Chiar dacă se înscriu perfect în tiparul partidului politic de tip „iepure”, care trebuie să rupă din voturile opoziţiei, Neamţu neagă această poziţie: „Nu mă văd ca fiind satelitul nimănui. Resping ideea ca Noua Republică ar fi satelit”.


Articole înrudite