21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Milioane de euro investite în comunele gălățene
Milioane de euro investite în comunele gălățene

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităților locale. Dacă, în trecut, partidele de dreapta aflate la conducerea țării alocau fonduri pentru modernizarea satelor în funcție de culoarea politică a primarilor, PSD a eliminat aceste practici abuzive și profund discriminatorii și sprijină toate localitățile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor și pentru a le asigura cetățenilor acces la toate utilitățile – apă curentă, canalizare, gaze etc. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetățenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor și orașelor din România.

Corod este una dintre comunele gălățene care beneficiază de fonduri guvernamentale consistente, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru investiții majore în beneficiul cetățenilor. Proiectele comunei finanțate de Guvernul PSD se ridică la 43,4 milioane de lei! Prin PNDL s-a realizat suplimentarea sursei de apă la Blânzi, Brătulești și Cărăpcești, iar în continuare se va extinde rețeaua de colectare și epurare a apelor uzate. Alte proiecte în derulare ale administrației locale, cu fonduri de la Guvern, vizează modernizarea unei grădinițe, extinderea și modernizarea Centrului Medical de Permanență, construirea sau reabilitarea unor poduri, dar nu numai. 

Și comuna Băneasa, condusă de primarul PSD George-Aurelian Gache, este în plină dezvoltare. Edilul și echipa sa au reușit să creeze noi locuri de muncă datorită unor proiecte extrem de importante pe care le-au implementat, au luat măsuri pentru prevenirea inundațiilor, protejându-i astfel pe localnici, care, în trecut, au avut de suferit, au finalizat o serie de proiecte de alimentare cu apă, de modernizare a drumurilor, a unităților de învățământ și nu numai, iar pe lista de priorități se află rețeaua de gaz, canalizarea și asfaltarea drumurilor! Mai mult, Băneasa este una dintre puținele comune care se poate mândri cu un proiect de înfrumusețare a zonei centrale.

Comuna Foltești, condusă de primarul PSD Lenuța Munteanu, beneficiază de investiții de peste 26,2 milioane de lei din fonduri guvernamentale, prin programele naționale de dezvoltare, pentru proiecte extrem de importante de modernizare a comunei – sistem de canalizare și stație de epurare, modernizarea dispensarului și a drumurilor.

Nici comuna Smulți, condusă de primarul PSD Costică Gafton, nu face exccepție! Edilul și a sa echipă s-au preocupat să atragă cât mai mulți bani, din fonduri guvernamentale și europene, pentru investiții în beneficiul cetățenilor. Guvernarea PSD, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, a alocat comunei Smulți aproape 15,5 milioane de lei pentru finanțarea unor proiecte de modernizare a drumurilor, dar și pentru extinderea rețelei de apă potabilă.

Primăria comunei Rediu, condusă de primarul PSD Fănel Mihai, a derulat, în perioada 2016-2018, proiecte de investiții importante pentru cetățeni și, implicit, pentru modernizarea comunei. Este vorba despre lucrări de asfaltare, de reabilitare a drumurilor sau modernizarea școlii. Comunei Rediu i-au fost alocate de către Guvern, prin programele naționale de dezvoltare locală, peste 11,5 milioane de lei.


Articole înrudite