03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Miercuri după-amiază, plenul Senatului a validat noua componenţă a Biroului Permanent al acestei camere, cu 106 voturi pentru şi 7 împotrivă. Din noua structură de conducere face parte şi senatorul de la Tecuci, Laurenţiu Chirvăsuţă, care va ocupa funcţia de vicepreşedinte al Senatului în actuala sesiune parlamentară. Acesta i-a luat locul lui Cristian Diaconescu, care a fost numit la conducerea Ministerului Afacerilor Externe.
Laurenţiu Chirvăsuţă a fost ales în anul 2008, candidând pentru Partidul Social Democrat, pe care l-a părăsit la finalul anului 2009, fiind cooptat în Grupul Independenţilor din Parlament, grup ce avea să înfiinţeze Uniunea Naţională pentru Progresul României în anul 2010. Înainte de a fi ales senator, Chirvăsuţă a mai ocupat funcţia de consilier judeţean în perioada 2004-2007. În activitatea profesională, acesta a condus Mistral SA Tecuci în perioada 1992-2008.
”Am fost ales la propunerea colegilor din grupul progresist. Dorim să trecem în această sesiune cât mai multe legi care privesc chestiuni arzătoare. În ceea ce priveşte opoziţia, vom încerca să avem discuţii cu membri Biroului Permanent pentru a avea cvorum. Într-un final va depinde doar de noi, care trebuie să fim prezenţi până la ultimul om”, ne-a declarat senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă. Ciprian NECULA


Articole înrudite