03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ion Ştefan: „Oricât am iubi aceste animale, nu ne putem pune în pericol copiii”
Ion Ştefan: „Oricât am iubi aceste animale, nu ne putem pune în pericol copiii”

După cazul şocant de la Tg. Bujor, unde o fetiţă a fost muşcată de un câine fără stăpân în curtea spitalului orăşenesc, a revenit în actualitate problema câinilor comunitari. După cum se ştie, la Galaţi se percepe de la toată populaţia o taxă de ecarisaj, sumele colectate fiind direcţionate către padocul Primăriei, care are grijă de animalele fără stăpân strânse de pe stradă. Din păcate, numărul câinilor comunitari este foarte mare iar capacitatea padocului de care are grijă Ecosal este insuficientă. În aceste condiţii, nu e de mirare că toţi cei care aspiră la o funcţie în administraţie au în agendă şi problema animalelor fără stăpân. Spre exemplu, consilierul judeţean Ion Ştefan a trecut la punctul 9 din programul său politic în 11 puncte de realizare a Metropolei Galaţi tocmai rezolvarea problemei câinilor comunitari.
„Suntem iubitori de animale, dar cele care trăiesc pe stradă trebuie îngrijite. În plus, oricât am iubi aceste animale, nu ne putem pune în pericol copiii, nici în parcuri, nici pe stradă, nici în curţile instituţiilor, aşa cum s-a întâmplat la Târgu Bujor. Ar trebui să discutăm, în Consiliul Judeţului, poate chiar joi, când este şedinţa lunară, pentru că, aţi văzut şi dumneavoastră, Curtea de Conturi a atras atenţia asupra faptului că nici acum CJ nu a reuşit preluarea spitalului de la Tg. Bujor. Cu toate acestea, lumea ştie că e al nostru, al CJ, şi ne acuză pe noi că nu am rezolvat problema câinilor de acolo. În plus, uitaţi-vă care sunt reacţiile oamenilor după cazul cu fetiţa muşcată de câini. Pe bună dreptate, întreabă ce facem cu animalele din curtea Spitalului Judeţean. E o problemă!”, spune consilierul judeţean Ion Ştefan.
Revenind la soluţiile pe care liberalul le propune, amintim: construirea de padocuri moderne, care să fie administrate de ONG-uri de profil, care să fie „verificate la sânge”; încurajarea adopţiei la distanţă; sterilizarea câinilor fără stăpân; desfiinţarea taxei de ecarisaj; echiparea corespunzătoare a hingherilor şi crearea unui program energic, care să dea roade în prinderea animalelor fără stăpân; organizarea de campanii de sterilizare a patrupedelor şi de conştientizare a populaţiei privind gestionarea puilor nedoriţi.


Articole înrudite