20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Unul dintre parlamentarii care s-au gândit să ofere ceva comunităţii pe care o reprezintă în Parlament este deputatul conservator Bogdan Ciucă. În ultimile două luni ale acestui an Ciucă a oferit consultaţii medicale de bază gratuite, la sediul cabinetului parlamentar din Þiglina III, de la Complexul Siretul (măsurarea glicemiei şi a tensiunii). Beneficiari: pensionarii din Colegiul 8 (Þiglina III, IV). Personalul medical implicat în acest demers va continua activitatea „cu titlu permanent” în după-amiezile de luni şi dimineţile de miercuri. Programul demarat în 15 noiembrie contorizează 258 de beneficiari ai consultaţiilor gratuite. Ciucă a precizat: „Timpul alocat a fost folosit continuu. Au venit persoane cu vârste de 50-65 de ani, cu diferite afecţiuni, în care tensiunea şi glicemia sunt importante, dar nu reuşesc să le măsoare periodic”. Conservatorul a precizat că vor beneficia în continuare de aceste consultaţii medicale toţi cei care le vor solicita, indiferent dacă locuiesc sau nu în Colegiul nr. 8.
O altă iniţiativă demarată în acest an a fost cea dedicată copiilor din colegiu. Aceştia au vizionat piese de teatru de păpuşi în perioada Festivalului Gulliver. Conservatorul şi-a amintit bucuria pe care a trăit-o în copilărie cu ocazia deplasărilor la teatru de păpuşi şi a vizionării acelor spectacole. Şi copiii din prezent s-au bucurat să meargă la teatru, motiv pentru care Ciucă a continuat şi după finalizarea festivalului să organizeze astfel de acţiuni pentru copiii din Colegiul 8. Până la finele acestui an, 250 de copii au vizionat diferite spectacole ale teatrului de păpuşi. „Apreciez activitatea actorilor păpuşari şi le mulţumesc!”, a spus Ciucă. Înainte de începerea festivalului, directorul teatrului de păpuşi ne mărturisise că nu avea cunoştinţă ca un alt parlamentar să repete gestul lui Ciucă şi la rândul său a apreciat iniţiativa conservatorului, căci un copil care frecventează teatrul va dori în viitor să se cultive şi nu va îngroşa rândul delincvenţilor.
De 1 iunie Ciucă a scos şi în acest an un grup de copii instituţionalizaţi la McDonalds, iar la începerea anului şcolar peste 100 de elevi din colegiu au primit ghiozdane şi rechizite şcolare.
Beneficiarii cadourilor lui Ciucă au fost în special persoane în vârstă, bolnave, ori cu probleme financiare. Conservatorul a precizat: „Am să prefer întotdeauna, decât să fac fluturaşi şi flayere, pe care oamenii le aruncă fără să le privească, să ofer un ghiozdan unui copil”.
În 2011 Ciucă pregăteşte pentru bunicii din colegiu vizite la mănăstiri, la mausoleul de la Mărăşeşeti, precum şi vizite la Palatul Parlamentului.

Articole înrudite