04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că la Galaţi s-au limpezit apele social liberale. Aprecierile au fost făcute în weekend, când Antonescu a petrecut două în judeţul nostru. Liderul liberalilor a avut o agendă încărcată vineri şi sâmbătă, participând la cea de a 18-a ediţie a Galelor Premiilor PNL, la prima ediţie a galei organizată sâmbătă la Tecuci, la inaugurarea sălii de sport a comunei Şendreni, la Casa de Cultură din satul Odaia Manolachi, comuna Vânători, şi la inaugurarea noului dispensar de la Pechea.
La întâlnirea cu jurnaliştii gălăţeni, Crin Antonescu şi-a exprimat bucuria revenirii în judeţul nostru, unde vine de fiecare dată “cu o anumită relaxare, bazată pe certitudinile pe care organizaţia liberală de aici le-a oferit din 1990 şi până astăzi”, aceasta fiind datorată şi prieteniei pe care o are cu liberalii gălăţeni, graţie originilor dunărene pe care le are.
Antonescu consideră că USL va funcţiona la Galaţi: „Nu am îndoială, la Galaţi, mai repede decât în alte părţi, vor fi toate lucrurile aşezate la timp în dispozitivul de bătaie al anului electoral 2012 cu numeroasele sale fronturi”. Liderul liberalilor a confirmat că negocierile pentru stabilirea candidaţilor USL gălăţeni au fost unele intense, Galaţiul fiind “un punct complicat pe harta negocierilor din vară”. Antonescu a mai precizat: „Am convenit cu conducerea PC că Alianţa de Centru Dreapta susţine candidatura domnului Marius Stan la Primăria Galaţiului, după care am avut o discuţie la rândul ei complicată cu PSD, care până la urmă a acceptat şi el că asta e formula cea mai bună. Mai departe este de dorit ca domnul Durbacă, om de importanţa lui, şi electorală, şi politică, să rămână în rândurile noastre şi să fie alături de noi în această bătălie, ceea ce eu sper că se va întâmpla, dar decizia este una clară şi nu avem în sensul acesta probleme pe mai departe”. Victor Paul Dobre a anunţat că la nivelul judeţului nostru USL a stabilit candidaţi comuni pentru mai mult de jumătate dintre localităţi.
Pe fondul unei atât de bune colaborări, tensiunile ar fi trebuit să dispară, nu-i aşa? Întrebat de ce continuă abuzurile exercitate asupra medicilor liberali, dr. Paul Ichim şi dr. Bucatanschi, pornite de la medicii social liberali, pe care consilierii liberali i-au votat totuşi să primească titluri de “cetăţean de onoare al oraşului”, Antonescu a plasat răspunsul liderului liberal local. Dobre a bagatelizat faptul că răzbunarea a dus la pierderea de către gălăţeni a celui mai bun chirurg pe care îl avea oraşul şi a comentat că senzaţiile că liberali de vază nu beneficiază de sprijinul PNL vin din neinformarea jurnaliştilor.
Pierderi anticipate încă de la formarea USL
Antonescu a precizat că la formarea USL liderii acesteia au avut în vedere faptul că vor exista şi nemulţumiri şi că o parte dintre memebrii fiecărui partid vor pleca, dar şi-au asumat aceste pierderi. Întrebat dacă liberalii care pleacă în această perioadă vor putea reveni după un timp în partid, Antonescu a menţionat că nu i se pare corect faţă de cei care rămân în aceste vremuri în partid “să fie puşi pe picior de egalitate” cu cei care părăsesc acum partidul. Cu toate nemulţumirile din cele trei partide, Antonescu apreciază că pierderile nu se vor regăsi şi în rândul electoratului: „Spre deosebire de jucătorii politici, electoratul care doreşte categoric o schimbare, şi care vede în USL alternativa, nu se scindează niciodată şi nu pleacă, aşa cum îşi imaginează poate Mircea Geoană şi alţi nemulţumiţi din PNL, din PSD sau din PC”. Însă în ultimul timp atât partidele puterii cât şi cele ale opoziţiei scad în sondaje privind intenţia de vot.
Eugen Durbacă nu a fost prezent nici la galele premiilor PNL şi nici la conferinţa judeţeană UNPR, la care a participat ministrul Apărării, Gabriel Oprea, preşedintele formaţiunii politice.


Articole înrudite