04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gala premiilor PNL Tecuci - prima ediţie
Gala premiilor PNL Tecuci - prima ediţie
Sala de spectacole „Ion Petrovici”  a fost gazda „Galei premiilor PNL Tecuci”. Daniel Þuchel, preşedintele organizaţiei PNLTecuci, a declarat: „Gala premiilor PNL a devenit o tradiţie la Galaţi, unde are o vechime de 18 ediţii şi credem că a venit momentul ca şi valorile tecucene să fie puse în evidenţă, chiar dacă nu sunt membri ai partidului nostru. Noi, ca liberali, încercăm şi cred că şi reuşim să promovăm valoarea în toate domeniile”.
Prima ediţie a Galei premiilor PNL la Tecuci a debutat cu un program artistic susţinut de corul „Angelli” al Casei de Cultură Tecuci, urmat de un recital susţinut de cunoscutul solist Adrian Enache. Când atmosfera era incendiară şi-a făcut apariţia preşedintele PNL, Crin Antonescu, secondat de Victor Paul Dobre, Tania Bogdan, precum şi de un alai de membri ai partidului. Daniel Þuchel şi-a luat în serios statutul de gazdă a evenimentului, deschizând Gala cu un scurt discurs: „Tecuciul a dat ţării mari personalităţi, iar astăzi actuala guvernare îşi îngroapă personalităţile. Astăzi vom încerca să readucem, să promovăm, valoarea, prilej cu care vom premia oameni, tecuceni, care şi-au îndeplinit un vis, oameni reprezentativi din Tecuci. Avem 8 secţiuni şi 10 premianţi”.
În cadrul secţiunii elevi cu rezultate deosebite la învăţătură a fost nominalizat Alexandru Brăilescu, elev al Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş”, iar la secţiunea tinere talente tecucene în domeniul artistic, la individual a fost premiată Angela Bâtlan, iar cel mai bun grup a fost desemnat corul „Angelli”. Secţiunea performanţă sportivă l-a avut la individual pe Marius Viorel Costin ,sportiv de caiac-canoe, iar la grup a fost nominalizat Clubul de arte marţiale Akikai. Premiul „dascăli de performanţă” a revenit învăţătoarei Tincuţa Marcu, iar la ecţiunea personalităţi culturale locale a fost nominalizat poetul Dionisie Duma. Administratorul Panainte Mihalache a fost premiat în cadrul secţiunii oameni de afaceri, Nelu Gălbenuş a fost nominalizat la secţiunea socială pentru acţiuni de caritate, iar la secţiunea cariere de excepţie a fost nominalizat gen.loc.în rezervă Constantin Ioniţă.
Premiul de excelenţă ca politician al anului i-a fost acordat preşedintelui PNL, Crin Antonescu, care a tinut să precizeze: „Sunt onorat să fiu pe această scenă, alături de oameni de toată isprava, actuali şi viitori  primari ai PNL, de membri, de preşedintele dumneavoastră, al tuturor gălăţenilor, de fostul şi viitorul ministru Dobre şi de un om care va fi candidatul PNL din partea USL la Primaria Tecuci, domnul Daniel Þuchel”. Crin Antonescu a invitat tecucenii să facă o comparaţie între PNL, ca partid autentic de dreapta, care nu este un partid cu acte false, ci cu o tradiţie şi o istorie demnă, şi partidul care ne guvernează şi care promovează un fals partid de drepta: „Suntem prea mulţi, prea buni şi prea puternici să abanomăm această ţară în mâinile celor de la putere. Trebuie să luptăm pentru a impune valorile autentice şi nu falsele valori. Partidul Naţional Liberal nu se trage din Traian Băsescu, ci din strămoşi mult mai destoinici şi mai valoroşi”.


Articole înrudite