04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
De la anunţarea deciziei USL privind sprijinul acordat altei persoane şi nu preşedintelui CJ în funcţie, Eugen Chebac, încă membru PSD, şi-a exprimat intenţia de a candida pentru încă un mandat. Reamintim anunţul public în care Chebac preciza că intenţionează să candideze independent, fiind deschis pentru sprijin din partea oricărui partid, precum şi din partea societăţii civile. Vineri, UNPR a organizat Conferinţa Judeţeană, la Teatrul Dramatic, unde a fost anunţat sprijinul candidaturii lui Chebac. La eveniment a participat Gabriel Oprea, ministrul Apărării, care la rândul său şi-a făcut public sprijinul, precum şi preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad. Printre invitaţi s-au aflat trei lideri democrat-liberali locali: deputatul Mircea Toader, senatorul Marius Necula şi consilierul judeţean Iulian Aramă.
Eugen Chebac a mulţumit membrilor UNPR, reamintind că a renunţat la funcţiile politice din PSD, lăsând astfel deschisă calea negocierilor cu orice partid şi cu societatea civilă: ”Vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-o acordaţi făcându-mi propunerea de a candida pe listele UNPR-ului. Da, voi candida în 2012 pentru preşedinţia Consiliului Judeţului Galaţi pe listă sau din partea UNPR-ului, dar nu refuz nicio colaborare cu vreun partid care astăzi poate mi-e ostil, dar poate mâine prieten” .
Deşi în cadrul Conferinţei Judeţene UNPR Galaţi ar fi trebuit să aibă loc şi lansarea candidatului pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Absenţele remarcate au fost Eugen Durbacă şi deputatul Mihai Boldea. Gabriel Oprea nu a dorit să comenteze prea mult absenţele şi nici dacă au o interdependenţă, Boldea anunţând timp de trei săptămâni candidatura la Primăria Galaţi a lui Eugen Durbacă din partea UNPR. Oprea a declarat: „În primul rând, domnul Durbacă trebuia să vină, după care, eventual, putea fi candidat. Lumea politică este într-o dinamică. Ca să putem pune un candidat, în primul rând trebuie să vină cu noi, după aceea stabilim”.
UNPR îşi propune pentru alegerile din 2012 obţinerea a 10% din voturile exprimate iar pentru Galaţi câştigarea preşedinţiei judeţului, fotoliul de primar al Galaţiului, precum şi un număr cât mai mare de primării din judeţ. Până în prezent UNPR are organizaţii în peste 50 de localităţi ale judeţului.


Articole înrudite