21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ajutor de la judeţ pentru mai târziu
Ajutor de la judeţ pentru mai târziu

În cadrul şedinţei ordinare corespunzătoare lunii noiembrie, Consiliul Judeţean a adoptat cele 5 puncte anunţate iniţial pe ordinea de zi, şi alte 3 adăugate în debutul şedinţei. În genere punctele de pe ordinea de zi au fost adoptate de către cei 32 de consilieri prezenţi la şedinţă. Pentru două dintre ele au existat doar două abţineri, propunerile fiind adoptate cu 30 de voturi pentru, modificările organigramei şi statului de funcţii la Centrul Cultural au existat 3 abţineri, proiectul trecând cu 29 de voturi pentru.
Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi care a avut un amendament din partea consilierei Simona Daniela Hapeci, de la PP-DD, reprezenta alocarea a 40 de milioane de lei din fondul de rezervă al judeţului pentru comuna Şendreni. Banii urmează să fie utilizaţi pentru decolmatarea unui pârâu. Amendamentul consilierei a făcut referire la faptul că în prezent fondul de rezervă al bugetului este zero, deci nu există banii pe care judeţul ar urma să îi ofere localităţii Şendreni. În plus, propunerea încălca transparenţa în gestionareea fondului judeţului. La observaţiile consilierei a fost chemat directorul Direcţiei de Economie şi Finanţe, Lucean Mihalcea, care a confirmat că în prezent banii nu există, însă localitatea Şendreni va putea primi banii imediat după rectificarea bugetară.
„Cerem Consiliului Judeţean să fie de acord în principiu cu o suplimentare, după care, în jurul datei de 15 decembrie, când va fi ultima rectificare şi vom avea sursele necesare, să transferăm banii către CL Şendreni”, a declarat Mihalcea. Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a susţinut că Şendreniul are nevoie reală de fondurile respective. Deci Comuna Şendreni va primi efectiv cele 40 de milioane de lei necesari decolmatării pârâului din localitate, din fondul de rezervă al CJ, după 15 deceembrie.
Un alt proiect de hotărâre care a avut parte de observaţia aceleiaşi consiliere a fost cel de la primul punct. Aceasta a observat o inadvertenţă a lungimii drumurilor. Preşedintele CJ Nicolae Bacalbaşa a precizat că va fi nevoie de circa 5 ani pentru ca la nivelul judeţului să existe o evidenţă exactă a drumurilor din judeţ.
Şi celelalte puncte de pe ordinea de zi au fost adoptate. A fost adoptat un parteneriat între comuna Ţepu şi CJ. Facultatea de Medicină va putea folosi nişte apartamente ale CJ, care vor rămâne însă în proprietatea CJ. Au mai fost adoptate modificarea statului de funcţii şi a organigramei Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public Privat al Judeţului. A trecut şi propunerea privind modificarea proiectului “Adaptare proiect la condiţiile de teren pentru împrejmuire Grădina Zoologică-Pădurea Gârboavele”.
La punctul Diverse, fundaţia “Împreună” a cerut ajutor pentru a nu fi evacuată din sediu. Solicitarea a fost refuzată de preşedintele CJ.
Şedinţa a avut spre final nişte contre între Tania Bogdan şi Nicolae Bacalbaşa. Liberala a dorit să îi felicite pe funcţionarii de la Serviciul de Dezvoltare, care fuseseră premiaţi, iar Nicolae Bacalbaşa a punctat că meritul este al întregii instituţii şi nu neapărat al serviciului respectiv.


Articole înrudite