24 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trei tipuri de personalităţi pe care ar trebui să le eviţi
Trei tipuri de personalităţi pe care ar trebui să le eviţi

Gândiţi-vă la toţi oamenii cu care lucraţi sau interacţionaţi în mod regulat. Aţi întâlnit vreodată tipul negativ, critic sau cel care face pe victima? Pariez că-ţi aminteşti unul dintre aceşti oameni chiar acum.
În opinia profesorului de yoga Dana Ţupa, pesimiştii răspândesc negativitatea ca gripa şi trebuie să ne limităm expunerea, deoarece atunci când le transmitem un lucru pozitiv, acela se va întoarce înapoi în formă negativă. Pesimiştii au puterea de a afecta negativ nu numai viziunea ta, ci şi cultura sau chiar reputaţia ta.
De asemenea, specialistul afirmă că succesul nostru în viaţă constă în a ne alege foarte bine anturajul, în a decide de cine să ne lăsăm influenţaţi sau nu şi în a încerca să evităm factorii perturbatori care ne pot destabiliza de la drumul nostru asumat.

Cele trei tipuri de personalităţi care ne ţin departe de la obiectivele noastre

1. Tipul negativ
“Acest tip de persoană pare să aibă o problemă pentru fiecare soluţie şi iubeşte să scurgă entuziasmul din orice idee nouă. Mantra lui este: "Acesta este modul în care a fost întotdeauna făcut". Când se deschide o fereastră spre oportunitate, el te va trage la umbră. Îţi va împiedica energia şi îţi va încetini ritmul. Nu îţi va oferi energie dacă te vei inconjura de acest tip de persoană. Nu te poţi aştepta să ai o viaţă pozitivă dacă te înconjori cu oameni negativi”, declară profesorul.

2. Tipul critic
“Criticii sunt cunoscuţi pentru că au de găsit tot timpul ceva deranjant de spus despre toată lumea şi sunt deosebit de faimoşi pentru tranzacţionarea informaţiilor confidenţiale sau negative despre ceilalţi. Criticii folosesc bârfele pentru a le lega şi pentru a controla miniaturi. Nu lăsaţi niciodată pe nimeni care nu a făcut nimic să vă spună cum să faceţi ceva”, spune profesorul.

3. Tipul victimă
“Niciodată nu este capabil să accepte responsabilitatea personală, viaţa pare nedreaptă faţă de victime. Puntea este întotdeauna stivuită împotriva victimelor şi nu au decât ghinion. Îi veţi recunoaşte prin scuzele lor de semnătură”, menţionează profesorul.
“Înconjuraţi-vă cu oameni care visează mai mult decât voi. Îmbunătăţiţi cu pasiune totul în calea dumneavoastră, de la procese şi produse, la colegi, prieteni, angajaţi. Ei cred că orice este posibil şi ei vor crede în tine. Cea mai importantă atitudine de urmărit, desigur, este a noastră. Nu putem schimba întotdeauna oamenii sau circumstanţele din viaţa noastră, dar putem schimba întotdeauna răspunsul nostru. Excelenţa nu este o abilitate; este o atitudine, iar gândirea pozitivă generează obiceiuri curajoase. Ori de câte ori aveţi ocazia, deveniţi încurajator şi motivanţi pentru ceilalţi. Nu aspiraţi niciodată să fiţi cel mai bun din echipă. Aspiraţi să fiţi cel mai bun, pentru echipă”, conchide profesorul.


Articole înrudite