Zilele trecute ar fi trebuit să fie o altă Apocalipsă, după noile profeţii ale diverşilor prezicători. Însă nici satelitul defunct, nici Cometa Elenin ori planeta Nibiru prevăzută de mayaşi nu îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă.
Până atunci, iată câteva scenarii probabile şi ipoteze veridice despre sfârşitul lumii:
Inversarea polilor planetei - În 2008, când cercetătorii ruşi au observat că polii magnetici ai Pământului s-au deplasat cu circa 200 de kilometri, au descoperit şi o înspăimântătoare ipoteză privind apocalipsa. Odată cu inversarea polilor magnetici ai planetei, ciclul natural al planetei ar suferi o modificare bruscă, ce ar duce la o răcire extrem de bruscă, ca în cazul Erei Glaciare.
O explozie bruscă de raze gamma - Exploziile de radiaţii gama au loc atunci când două stele intră în coliziune, iar despre o asemenea deflagraţie se crede că ar produce de 10 cvadrilioane mai multă energie decât Soarele. Impactul dintre cele două corpuri cereşti eliberează o mare cantitate de raze gamma, care, dacă s-ar produce mai aproape de Pământ, ar putea produce distrugerea atmosferei, stratul de ozon ar fi ars de radiaţii, şi s-ar putea chiar produce incendii resimţite pe Pământ. Din fericire, majoritatea exploziilor au loc la o distanţă mare faţă de Terra.
Impactul cu un asteroid - Satelitul căzut recent pe Pământ este cea mai mică grijă a oamenilor de ştiinţă comparativ cu un astreoid care s-ar putea îndrepta spre noi. Se crede că un astfel de obiect din univers s-a prăbuşit în 1908, la Tunguska, care a ras practic 5.000 de kilometri de pădure siberiană, explozia impactului fiind estimată de 1.000 de ori mai puternică decât bomba atomică de la Hiroshima. Dispariţia dinozaurilor, în urmă cu 65 de milioane de ani, ar fi provocată de un impact similar.