O linie de tricouri Spice Girls vândută în scopuri umanitare este realizată de oameni din Bangladesh obligaţi să muncească pentru salarii mizere, în condiţii ce îi expun la abuzuri şi hărţuiri verbale, arată o anchetă publicată de The Guardian, citat de Mediafax. Produsele din linia Spice Girls oferite spre vânzare în beneficiul organizaţiei umanitare Comic Relief sunt fabricate în Bangladesh, unde femeile sunt plătite cu echivalentul sumei de 0,40 de euro pe oră, arată investigaţia publicată de ziarul britanic. Tricourile, imprimate cu textul "#IWannaBeASpiceGirl" (VreauSăFiuOSpiceGirl), au fost realizate de femei care au declarat jurnaliştilor că sunt obligate să muncească până la 16 ore pe zi şi, atunci când nu îşi îndeplinesc norma, primesc din partea managerilor apelative ca "fiice de prostituate".
Potrivit campaniei lansate de Comic Relief, banii adunaţi din vânzarea tricourilor, care au preţul de 22 de euro, vor finanţa fondul organizaţiei destinat "egalităţii pentru femei". Un purtător de cuvânt al cunoscutei trupe britanice a declarat că acestea sunt "profund şocate" şi că vor finanţa personal o anchetă privind condiţiile de lucru din fabrică. Compania care administrează fabrica în care sunt produse tricourile, Interstoff Apparels, a declarat că toate acuzaţiile vor fi investigate, dar că "pur şi simplu afirmaţiile nu sunt adevărate".
Totuşi, o serie de probe au fost date publicităţii, dovedind că operatoarele de la utilajele din fabrica de confecţii sunt plătite lunar cu o sumă ce ar echivala cu 92 de euro, arată The Guardian. Suma reprezintă doar puţin peste jumătate din cea solicitată de sindicatele locale şi este mult sub nevoile unui trai la limita sărăciei. Potrivit anchetei, angajaţii sunt obligaţi să muncească peste program, să atingă obiective de producţie "imposibile", cu mii de ornamente realizate într-o singură zi. Compania a fost angajată să producă tricourile de firma belgiană Stanley/Stella, care susţine că este atentă la procesul de producţie.