O tânără de 21 de ani a murit după ce a mâncat un sendviş într-un restaurant din Roma şi a făcut şoc anafilactic din cauza unui ingredient, notează fanatik.ro.
Tânăra era venită din Canada în Italia pentru studii şi aştepta cu nerăbdare să ”descopere cultura locală”, însă nu se gândea niciodată că o ieşire banală în oraş îi va aduce sfârşitul. Aşadar, Anne (Ana) Tierney a decis să meargă la un restaurant vegan pentru a mânca alături de prietene.
Înainte să comande, tânăra a menţionat că suferă de mai multe alergii severe şi le-a cerut ospătarilor să elimine din preparat mai multe ingrediente. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat şi masa luată în oraş a fost ultima pentru fată.
Presa din Italia crede că ospătarul nu a înţeles prea bine ce i-a transmis tânăra, pentru că nu vorbea limba engleză, astfel că a omis să scoată din sendviş ingredientele la care fata era alergică. Din păcate îşi uitase acasă şi faimosul EpiPen, autoinjectorul de adrenalină.
Astfel, după ce a luat câteva muşcături din sendviş, fata a început să se simtă rău şi le-a spus prietenelor sale că are nevoie urgentă de o injecţie împotriva alergiilor. A fugit spre casă şi şi-a administrat singură medicamentul, însă a fost mult prea târziu.
A suferit un şoc anafilactic puternic şi s-a prăbuşit în parcarea hotelului, în faţa prietenelor sale. Tinerele au încercat să-i aplice manevrele de resuscitare şi au sunat la 112, însă medicii ajunşi la faţa locului au constatat decesul.
Carabinierii au deschis acum un dosar, iar cazul a fost preluat de către procurori. Autorităţile vor stabili cu exactitate care sunt circumstanţele care au dus la această tragedie, însă familia aşteaptă ca trupul neînsufleţit al fetei să fie repatriat imediat după autopsie.
Potrivit presei din Italia, tânăra era alergică, printre altele, la caju. Astfel, cel mai probabil acest ingredient i-a fost fatal. Alergiile la caju pot fi deseori fatale, astfel că niciodată această ”nucă” nu trebuie consumată crudă.