28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
''Like-urile'' primite pe Facebook nu ne fac să ne simţim mai bine
''Like-urile'' primite pe Facebook nu ne fac să ne simţim mai bine

''Like-urile'' primite la postările publicate pe reţelele de socializare nu îi fac pe oameni să aibă o părere mai bună despre propria persoană şi nici să se simtă mai bine dacă sunt trişti, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu efectuat recent, informează Science Daily.
Descoperirile studiului realizat la scară mică au fost prezentate miercuri la conferinţa anuală a British Psychological Society din Brighton de Martin Graff din cadrul Universităţii din South Wales.
Pentru această cercetare, 340 de participanţi recrutaţi prin intermediul Twitter şi Facebook au completat chestionare individuale. În plus, acestora li s-a solicitat să declare în ce măsură erau sau nu erau de acord cu 25 de afirmaţii privind impactul aprecierilor din media de socializare, precum ''Atenţia pe care o primesc din social media mă face să mă simt bine'' sau ''Consider că cineva este popular pe baza numărului de 'like-uri' pe care le primeşte''.
Analiza a demonstrat că participanţii care au declarat că ar face orice pentru a primi mai multe aprecieri (prin rugăminţi sau contra cost) erau mai predispuşi să aibă un nivel redus al stimei de sine şi să fie mai puţin încrezători.
Acelaşi lucru a fost observat şi în cazul celor care au recunoscut că au şters mesajele publicate orientându-se după numărul de aprecieri primite sau au ales o poză de profil ghidându-se după acelaşi considerent.
Rezultatele studiului arată, de asemenea, că ''like-urile'' primite nu îi fac pe oameni să aibă o părere mai bună despre propria persoană să nici nu îi fac să se simtă mai bine când sunt deprimaţi, mai arată sursa citată.
''Proliferarea utilizării reţelelor de socializare a condus la îngrijorări legate de efectele acesteia asupra sănătăţii noastre mentale. Deşi acesta este un studiu realizat la scară relativ mică, rezultatele indică faptul că modurile în care interacţionăm cu social media poate afecta ceea ce simţim şi nu întotdeauna într-un mod pozitiv'', a declarat Graff.


Articole înrudite