28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cererea de linte verde Puy a explodat de când figurează în meniul şcolii frecventate de prinţul George
Cererea de linte verde Puy a explodat de când figurează în meniul şcolii frecventate de prinţul George
Micul prinţ George, strănepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a devenit fără voia lui ambasadorul lintei verzi Puy, specialitate culinară franceză, a cărei cerere explodează în Anglia de când figurează în meniul şcolii sale foarte selecte.
A fost suficient ca un tabloid englez să detalieze meniul cantinei din şcoala frecventată de George, ce include lintea verde din Puy-en-Velay (centrul Franţei), pentru ca supuşii micului prinţ să se arunce asupra acestei legume uscate, scrie AFP.
Al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, fiul cel mare al prinţului William şi al soţiei acestuia, Kate, duci de Cambridge, a început la 7 septembrie cursurile la şcoala privată St Thomas's Battersea din Londra. Anul şcolar costă aproximativ 20.000 de euro, iar bucătarul-şef este francez.
"Avem multe cereri din partea clienţilor noştri din Marea Britanie, după articolul din Daily Mail, în special din partea proprietarilor de restaurante. Angrosiştii primesc o mulţime de apeluri", spune pentru AFP Antoine Wassner, patronul companiei Sabarot, specialist în legume uscate în departamentul Haute-Loire.
"Acesta este 'efectul vedetă' de îndată ce un VIP se afişează cu un produs. Şi este un minunat reflector pus pe lintea din Puy în Marea Britanie, deja a doua noastră piaţă după Franţa. Şi apoi, a face vâlvă cu o legumă uscată, bogată în proteine vegetale, şi un prinţ de 4 ani — este foarte corect din punct de vedere politic!", se amuză Wassner, a cărui companie exportă 50% din producţia sa de linte verde, dintre care 10% în Anglia.
În plus, cererea poate creşte, deoarece după un an 2016 mediocru din cauza vremii nefavorabile, "avem o recoltă bună în acest an, dublu faţă de anul trecut, cu 2.500-3.000 de tone de linte", se bucură Antoine Wassner. "Anul trecut a trebuit să stabilim cote pentru clienţii noştri. Acum nu nu va mai fi cazul''.

Articole înrudite