03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
2012, anul Dragonului de Apă
2012, anul Dragonului de Apă
Pe 22 ianuarie 2012 se încheie Anul Iepurelui de Metal, lăsând loc unui alt an, Anul Dragonului de Apă. Anul Dragonului de Apă are loc o dată la 60 de ani. Conform astrologiei chinezeşti, 2012 poate aduce cu sine tranziţii şi transformări importante.
În astrologia chinezească, Dragonul reprezintă cel de-al cincilea animal al horoscopului. Dragonul are o semnificaţie deosebită în cultura şi mitologia chinezească. Dacă, în vremurile Chinei Antice, Dragonul ceresc simboliza ideea de putere, de potenţă şi de suveranitate, astăzi este perceput ca un element benefic, aducător de prosperitate, fericire şi succes. El este totodată un simbol al pasiunii, al inteligenţei şi al maiestuozităţii.
Dragonul, cea de-a cincea zodie a horoscopului chinezesc
Dragonul este un semn zodiacal considerat ca având o personalitate puternică şi îndrăgind extrem de mult libertatea. Nu se numără cu siguranţă printre cele mai paşnice şi domesticite animale ale horoscopului. Dragonul urăşte regulile şi restricţiile şi nu se poate conforma lor. El este o creatură superbă, neînfricată, plină de viaţă, de entuziasm, de aplomb, de culoare, de energie, de emfază şi de pasiune. Nativul Dragon este întotdeauna plin de ambiţii şi de idei măreţe, gata să lupte pentru ele şi în numele lor. Erupţiile sale emoţionale sunt notabile. Nu se teme de schimbări, având încredere în el însuşi şi în succesul pe care îl poate atinge. Conştient de atuurile sale, Dragonul poate fi plin de sine, dând adeseori dovadă de lipsă de tact în relaţiile cu ceilalţi. Adoră să se lase antrenat în activităţile outdoor şi iubeşte spaţiile mari, dar şi natura. Dragonul iubeşte sincer, adevărat, din toată inima sa. El guvernează estul şi sudul, fiind asociat totodată cu fulgerul, tunetul şi cu impulsul.
Energia Apei şi a Dragonului în acest an
Elementul Apă temperează frumos caracteristicile „dure” ale Dragonului. Suntem apă în proporţie de 70%. Terra este acoperită de apă în proporţie de 70%. Apa favorizează apariţia unui alt element: lemn. Apa atrage creativitatea şi creaţia. Apa curăţă inimile şi te ajută să scapi de sentimentele negative. Apa calmează şi îmblânzeşte temperamentul neînfricat al Dragonului, făcându-l mai perceptiv faţă de cei din jurul său şi mai implicat. Apa imprimă o energie mai armonioasă şi mai liniştită Dragonului de Apă. Prin urmare, Dragonii de Apă sunt mai răbdători decât ceilalţi dragoni, nu îşi doresc cu orice preţ să se afle în centrul atenţiei şi pot ajunge la un numitor comun cu ceilalţi.
Ce aduce Dragonul de Apă
De obicei, Anii Dragonului favorizează închegarea familiilor şi evoluţiile relaţiilor înspre căsătorii, dar înlesnesc şi afacerile şi sunt de bun augur pentru a aduce pe lume copii. Cuvântul cheie ce caracterizează aceşti ani este intensificarea. Catastrofele pot precede lucruri măreţe majore, dar şi viceversa este la fel de posibil.
Indiferent că în bine sau în rău, în Anii Dragonului totul se intensifică. Totul este amplificat în Anul Dragonului, cu averi care se fac şi se pierd cu viteza fulgerului. Fiecare şi mai toate evenimentele vor fi dramatice şi încărcate cu o intensitate rară. 2012 va fi un an al îndrăznelii de a face, de “a creşte” considerabil şi de a te distra în mod exorbitant. De asemenea, finanţele, bunăstarea şi bunurile personale sunt avantajate în anii Dragonului. Economia lumii cunoaşte o îmbunătăţire, nu uriaşă, însă vizibilă. Totodată, spre deosebire de energia adusă de ceilalţi Dragoni (Metal, Lemn, Foc, Pământ), energia pe care o aduce Dragonul de apă în 2012 este mai potolită. Nu este atât de impetuoasă, avidă şi acaparatoare precum a celorlalţi dragoni, însă înlesneşte în schimb dezvoltarea şi creşterea.
2012 favorizează arta negocierii şi ideile progresiste iar accentul cade asupra consolidării fundaţiilor a ceea ce plănuim să construim pentru viitor. În timp ce Anii Dragonilor de foc pot fi cumplit de neiertători şi tulburători din punct de vedere al conflictelor om-mediu (Dragonii de Foc sunt aducători de schimbări catastrofale, iar următorul an al Dragonului de Foc va avea loc în 2036) şi Anii Dragonilor de Metal ar putea fi prezentaţi ca şi combativi şi dificili, puterea Anului Dragonului de Apă se referă la abilitatea de a pluti peste şi pe lângă obstacole. În acelaşi timp, energia elementului Apă favorizează noi începuturi, inovaţie şi creştere plină de succes.
2012 poate aduce cu sine tranziţii, transformări şi schimbări importante. Este un an benefic pentru a face investiţii majore, dar şi pentru consolidarea planurilor financiare. 2012 poate fi productiv dacă depui efort, te laşi inspirat de creativitate şi de cei din jur şi la momentul potrivit îţi asumi anumite riscuri şi responsabilităţi. 2012 pune accent şi asupra laturii sociale. Este încurajată îndeosebi interacţiunea cu ceilalţi, interacţiunea socială, dar şi cooperarea.
Pe plan sentimental, putem spune că 2012 este un an prielnic iubirii, dar şi consolidării de relaţii. Sinceritatea este un aspect important al relaţiilor de iubire în 2012, iar acele relaţii care pleacă de la minciună, infidelitate, înşelăciunea sau adevăruri nespuse sunt supuse analizei şi observaţiei.
Anul Dragonului de Apă determină şi o creştere interioară, amplificând dorinţa de interacţiune socială şi implicare pozitivă în problemele mediului şi ale celor din jurul nostru. Spre deosebire de ceilalţi dragoni, Dragonul de Apă aduce mai multă linişte, sensibilitate, viziune şi o armonizare între creativitate şi logică. Sub influenţa Dragonului de Apă, progresul este adus în prim plan, chiar dacă acest lucru va atrage după sine mişcări în masă. 2012 este prielnic dezvoltării tehnologice şi afacerilor. De asemenea, probleme importante ale omenirii precum resursele de energie, protejarea spaţiului verde şi a vieţii animalelor oceanice, atenuarea efectului de seră vor fi supuse dezbaterii şi acţiunii în multe colţuri ale lumii.
Dacă vrei să reuşeşti într-o chestiune majoră, începe cât mai devreme în anul Dragonului. Persistă şi nu renunţa. Exprimă-te deschis.


Articole înrudite