28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Year of Food and Drink” în Scoţia
„Year of Food and Drink” în Scoţia

Turiştii, în special cei gurmanzi, sunt aşteptaţi anul acesta în Scoţia, unde a fost declarat Anul Gastronomiei şi unde toţi actorii din industria turismului sunt implicaţi în delectarea papilelor gustative ale oaspeţilor autohtoni sau străini. Aceştia vor avea posibilitatea să descopere rute gastronomice şi distilerii de whisky, să participe la un mare număr de evenimente şi festivaluri, să viziteze restaurante, pub-uri, hoteluri şi case de oaspeţi.
În cadrul \"Year of Food and Drink\", remarcabila cămară naturistă a Scoţiei va fi prezentată pe parcursul a 12 luni. Tot felul de bunătăţi, precum preparate din somon sălbatic, miel umplut, fructe de mare, miel, cocoşul de munte şi vânat, urmând să fie servite conform tradiţiilor scoţiene.
De la \"Children\'s Food Festival\" din Highlands, la o celebrare tematică a torturilor la Edinburgh, vor fi organizate evenimente speciale sprijinite prin intermediul unui fond de 265.000 de lire sterline contribuind astfel la promovarea rolului produselor alimentare şi al băuturilor la definirea identităţii culturale a Scoţiei şi la modelarea succesului economic al naţiunii, scrie publicaţia Scotland Now.
Evenimente finanţate vor fi organizate în întreaga ţară şi vor include şi mai vechile \"Borders Book Festival\" (11-14 iunie), \"Orkney Folk Festival\" (21-24 mai) şi \"Glasgow Science Festival\" (5-15 iunie) cu concentrare pe alimente.
De asemenea, vor fi şi o serie de evenimente noi menite să inspire şi să capteze publicul în favoarea produselor scoţiene, incluzând \"Children\'s Food Festival\" din Highlands (5-6 iunie), \"Cake Fest Edinburgh\" (21 iunie), la Royal Botanic Garden din Edinburgh şi \"Food Town Day\" (6 iunie) în Dumfries şi Galloway.
Whisky-ul va fi în centrul atenţiei în luna mai, când vor fi organizate evenimente ca \"Mhor Whisky Festival\" (23-24 mai) şi \"Whisky Stramash\" (23-25 mai) la care vizitatorii şi localnicii vor fi invitaţi să guste băutura naţională scoţiană, precum şi să exploreze amestecul de poveşti tradiţionale şi contemporane despre originea şi ştiinţa din spatele fabricării whisky-ului.
Organizat de VisitScotland în numele guvernului scoţian, \'Year of Food and Drink\' urmăreşte creşterea şi promovarea produselor scoţiene din sectorul turismului şi sporirea reputaţiei sale la nivel mondial ca Tărâm al Hranei şi Băuturii (Land of Food and Drink).
Bucatele tradiţionale şi produsele locale au potenţialul de a oferi o creştere semnificativă a turismului, cifre recente arătând că industria scoţiană a turismului în scop culinar are o valoare zilnică estimată la 2,5 milioane de lire sterline.
Secretarul pentru afaceri rurale din cabinetul scoţian, Richard Lochhead, citat de publicaţia Scotland Now, consideră că acest program \"va oferi un gust unic Scoţiei\". El s-a declarat încântat că toate evenimentele finanţate încurajează creşterea utilizării produselor locale şi vede în aceasta o cale de a ţinti ca Scoţia să devină o naţiune \"Good Food\".
Malcolm Roughead, preşedintele VisitScotland, a adăugat că reputaţia Scoţiei pentru alimentele şi băuturile de calitate pe care le produce este în creştere, văzând în oportunitatea organizării anului gastronomiei scoţiene o şansă nu numai pentru vizitatorii străini de a gusta cele mai bune provizii naturale din zonă, dar şi pentru scoţieni de a afla mai multe despre oferta locală.


Articole înrudite