28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Reţeaua de metrou din New York se confruntă nu doar cu un număr tot mai mare de şobolani, dar cei care folosesc metroul new-yorkez au de aşteptat tot mai mult din cauza întârzierilor, se arată într-un raport recent al Autorităţii de transport metropolitane (MTA) din New York, scrie AFP.
Întârzierile au crescut în medie cu 45% în timpul zilelor lucrătoare în 2014, comparativ cu perioada similară a anului 2013, se precizează în raport, care mai consemnează că în ceea ce priveşte garniturile mai aglomerate aceşti timpi aproape s-au dublat în decurs de un an.
Metroul new-yorkez transportă în medie în zilele lucrătoare ale săptămânii 7,25 milioane de călători pe zi, în schimb metroul din Tokyo, cel mai utilizat la nivel mondial, transportă aproape 9 milioane de călători zilnic.
Anul trecut au fost înregistrate în medie 43.339 întârzieri ale trenurilor reţelei de metrou pe lună, o creştere de 45,6% faţă de anul 2013 (29.774), potrivit cifrelor furnizate de raportul MTA, care a notat deopotrivă şi o creştere a întârzierilor din zilele de weekend cu 36% faţă de cifrele similare ale anului precedent, respectiv 9.468 faţă de Liniile aglomerate s-au confruntat cu cele mai multe probleme, respectiv o creştere cu aproximativ 113% întârzieri suplimentare pe săptămână, 14.843 numai în luna decembrie, faţă de 6.969 întârzieri înregistrate în luna similară a anului 2013, scrie New York Post. Situaţia este şi mai gravă în week-end.
Metroul din New York a fost construit în 1904 şi este una dintre cele mai mari şi mai utilizate reţele din lume, cu 24 de linii, 468 de staţii şi o lungime totală de cale ferată de 1,060,56 km, potrivit MTA.


Articole înrudite