16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Franţa se pregăteşte de un nou record mondial de turişti străini
Franţa se pregăteşte de un nou record mondial de turişti străini

Numărul turiştilor străini care vor vizita în acest an Franţa este aşteptat să treacă pragul de 85 de milioane de persoane, ceea ce va duce la creşterea cu 4% a veniturilor înregistrate de acest sector, a declarat joi ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, care este responsabil şi de turism, transmit AFP şi Reuters.

Graţie unor atracţii precum capitala Paris, castelele din Valea Loarei, staţiunile de ski din Alpi sau plajele de pe Riviera, Franţa a fost cea mai vizitată ţară din lume încă din anii 1980. Anul trecut, veniturile din turism au reprezentat 7% din activitatea economică a Franţei şi au adus venituri de 150 de miliarde de euro.

„În 2015 ne îndreptăm spre un nou record mondial în materie de turism. Sper că vom depăşi cifra de 85 de milioane de vizitatori”, a declarat Laurent Fabius într-o conferinţă de presă. În plus, Fabius şi-a exprimat speranţa ca aceşti vizitatori să-şi majoreze durata sejururilor precum şi sumele cheltuite în Franţa.

Chiar dacă Franţa este de mai mulţi ani ţara care a găzduit cea mai mulţi turişti străini (84,7 milioane în 2013), la nivel mondial ţara nu ocupă decât locul al treilea când vine vorba de venituri din turism, după SUA şi Spania.

Deprecierea monedei euro precum şi recentele atacuri teroriste din Africa de Nord au contribuit la creşterea numărului de vizitatori. În plus, Laurent Fabius a spus că atacurile din luna ianuarie asupra publicaţiei satirice Charlie Hebdo au avut un impact limitat asupra turismului în Paris, responsabil pentru o treime din frecventările turistice.

Creşterea numărului de turişti străini este o veste bună pentru Guvernul francez, care şi-a propus să reducă rata mare a şomajului şi, de asemenea, să stimuleze creşterea economică, care în al doilea trimestru a stagnat după un avans de doar 0,7% în primele trei luni. 


Articole înrudite