16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Decepţia şi lipsa onestităţii, des întâlnite în rândul personalului armatei SUA
Decepţia şi lipsa onestităţii, des întâlnite în rândul personalului armatei SUA

Un studiu recent al US Army War College arată că, în rândul personalului armatei SUA, decepţia şi lipsa onestităţii sunt des întâlnite, fiind deseori încurajate pentru a menţine un sentiment fals de integritate, scrie UPI.
Studiul, intitulat \"Lying to Ourselves: Dishonesty in the Army Profession\", a fost realizat pe baza unui set de interviuri cu reprezentanţi ai armatei americane de diferite grade şi funcţii, una dintre concluzii fiind că se minte destul de des în instituţiile US Army, fie că este vorba de civili angajaţi sau de ofiţeri.
Personalul armatei SUA recurge la această tehnică \'pentru a înmuia realitatea dură în îndeplinirea zilnică a sarcinilor în calitate de comandanţi şi lideri. Ofiţerii armatei SUA recurg la eschivare şi înşelăciune\', de cele mai multe ori pentru că sarcinile cerute sunt nerezonabile, iritante sau \'proaste\', se arată în studiul Institutului de Studii Strategice al US Army War College.
O parte a explicaţiei pentru care minciuna este atât de răspândită vizează o deconectare psihologică între săvârşirea unui act neonorant şi suportarea consecinţelor sale.
Fostul secretar de stat al apărării Chuck Hagel a trimis, săptămâna trecută, un memorandum comandanţilor de rang înalt din armata SUA în care sugera că personalul militar, inclusiv comandanţii de rang înalt, trebuie să fie mai responsabili şi să aibă un standard etic mai ridicat.
Majoritatea covârşitoare a comandanţilor militari sunt femei şi bărbaţi care au câştigat atenţia specială şi încrederea poporului american, scrie Hagel în memorandumul său, adăugând că atunci când comandanţii de rang înalt pierd această încredere prin neprofesionalism, lipsă de etică şi comportament moral îndoielnic, acţiunile lor au un efect negativ asupra profesiei.


Articole înrudite