25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Autorităţile croate au anunţat crearea mărcii „Bucătăria croată”, pentru a putea diferenţia astfel localurile ale căror meniuri conţin minim 70 la sută feluri de mâncare tradiţionale, ideea de bază fiind ca gastronomia să devină una dintre principalele atracţii turistice, transmite EFE.
„Turiştii, şi în special cei străini, cer de fiecare dată tot mai multe preparate locale”, a explicat Zlatko Puntijar, preşedintele Asociaţiei Croate de Catering.
Marca „Bucătăria croată” va fi acordată după ce se va verifica faptul că localul în cauză respectă „Regulamentul bucătăriei croate autentice”, care este întocmit în aceste zile de un grup de patroni de restaurante şi de bucătari croaţi, împreună cu Ministerul Turismului.
Lista cu felurile de mâncare tradiţionale croate va cuprinde sute de specialităţi culinare şi le va garanta turiştilor că în restaurantele care au primit distincţia menţionată vor putea degusta bucătăria autentică a ţării balcanice.
Restaurantele, care nu vor dori să asigure minim 70 la sută din preparatele oferite din categoria specialităţilor culinare croate, vor avea totuşi posibilitatea de a menţiona în meniu că unele dintre reţete sunt de fapt „feluri de mâncare naţionale croate”. Printre preparatele tradiţionale se numără aşa-numitul „strukle” (un tip de plăcintă), curcanul cu „mlinci” (cu feliuţe de pâine), paste cu trufe sau rozata (un fel de budincă).

Articole înrudite