Directoarea executivă a FMI, Christine Lagarde, crede că dacă ar fi existat mai multe femei în fruntea economiei, lucrurile ar fi mers diferit pentru că o parte din originea crizei financiare a fost provocată, în opinia ei, de un exces de testosteron, informează vineri EFE.
"În acea epocă a lumii financiare a existat o emulaţie nesănătoasă pe fondul excesiv de testosteron", a explicat Lagarde într-un reportaj-interviu publicat de versiunea franceză a revistei 'Vanity Fair'. Ea s-a declarat convinsă că situaţia de acum ar fi fost altfel dacă mai multe femei s-ar fi aflat în posturi de răspundere.
"Femeile nu sunt mai bune decât bărbaţii, sunt diferite, suntem diferite. Fiecare trebuie să aibă aportul său diferit. Faptul că femeile s-au aflat mult prea adesea într-o situaţie de minoritate le oferă o altă focalizare. Iar confruntarea punctelor de vedere este cea care permite să se ajungă la deciziile bune", a subliniat Lagarde.
Întrebată despre relaţia sa cu cancelarul german, Angela Merkel, o altă femeie într-un post de răspundere, fosta responsabilă a finanţelor franceze până la numirea sa în fruntea FMI în iulie de 2011, a declarat că se înţelege bine cu aceasta. Potrivit ei, Angela "este fascinantă: accesibilă şi atentă la detaliile personale. Nu se pretează însă la bârfe, în niciun caz", a mărturisit Lagarde.