28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
China va deveni a treia piaţă mondială a chirurgiei estetice în 2019
China va deveni a treia piaţă mondială a chirurgiei estetice în 2019

China va deveni a treia piaţă mondială a chirurgiei estetice în 2019, fiind depăşită doar de SUA şi Brazilia, şi îşi va dubla veniturile în acest sector în următorii patru ani, relatează EFE.

Potrivit unui studiu al Asociaţiei de Chirurgie Plastică şi Estetică din China, publicat de China Daily, acest sector este estimat în prezent la 62,6 miliarde de dolari, cifră care se va dubla în 2019 (depăşind 120 de miliarde de dolari) şi care va plasa China pe locul trei în lume în această industrie.

Pe de altă parte, China este deja, potrivit datelor din 2013, a treia ţară din lume unde se realizează cele mai multe operaţii estetice, un domeniu în care SUA şi Brazilia ocupă primele locuri în acest top.

Şapte milioane de chinezi au trecut prin sălile de operaţie anul trecut (majoritatea femei), deşi studiul avertizează că numărul ar putea fi mai mare, având în vedere că numeroşi pacienţi recurg la clinici "necalificate" care constituie un risc pentru sănătatea lor.

Operaţiile cele mai obişnuite sunt diferite de ceea ce caută occidentalii: chinezii doresc modificarea pleoapelor pentru a mări ochii sau lungirea piramidei nazale. Sunt urmate de o creştere a bustului şi de liposucţii.

Studiul relevă că există 10.000 de clinici estetice în ţară şi că numărul lor creşte cu 30 la sută pe an. Există însă şi un număr mare de chinezi care optează pentru operaţiile în străinătate, Coreea de Sud fiind principala destinaţie, cu peste 60.000 de chinezi operaţi anul trecut. 


Articole înrudite