25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Australia, ţara cu cei mai mulţi oameni beţi în 2021
Australia, ţara cu cei mai mulţi oameni beţi în 2021

Anul acesta, premiul pentru ţara în care locuitorii au fost cei mai alcoolizaţi merge în Australia. Potrivit raportului Global Drug Survey din 2021, frecvenţa medie în care australienii au raportat că sunt beţi - până la punctul în care facultăţile lor fizice şi mentale au fost afectate până la punctul de a-şi pierde echilibrul, vorbirea lor afectată şi nu se puteau concentra asupra lucrurilor în mod clar - este de 27,7 ori pe an. Sau puţin mai mult de două ori pe lună.
În rest, media mondială este de 14,6 ori pe an. Danemarca şi Finlanda sunt cele două ţări care urmăresc Australia îndeaproape. Locuitorii lor au raportat că s-au îmbătat în medie de 23,8 ori pe an, în medie. În partea de jos a clasamentului se află Mexic, Noua Zeelandă şi România.
Sondajul a stabilit o listă a celor mai mari băutori de băuturi alcoolice din Australia. Persoanele trans, non-binare şi intersexuale sunt principalii consumatori, îmbătându-se în medie de puţin peste 35 de ori pe an.
În timp, Australia are cea mai mare populaţie de mari băutori din lume, ea ocupă locul nouă în ceea ce priveşte remuşcarea exprimată. La întrebarea „regreţi” sau „ai vrut să bei mai puţin sau deloc”, irlandezii, polonezii şi neozeelandezii au răspuns cel mai mult «Da!». În Danemarca, în schimb, locuitorii nu au nicio remuşcare reală pe această temă.
În general, cel mai frecvent regret exprimat a fost că au băut prea repede, un răspuns care a venit aproape la jumătate din anchetă. În general, bărbaţii au fost cei mai puţin probabil să-şi exprime regretul.
Aproximativ 6% dintre respondenţi au mărturisit că au băut anul acesta din cauza anxietăţii generate de COVID-19, 4% spun că au fost în stare de ebrietate pentru că nu au mai băut de ceva vreme şi în cele din urmă 2% au avut o beţie la o petrecere online.
Autorii raportului explică că anul acesta a fost „neobişnuit” şi că au vrut să „se concentreze asupra modului în care COVID-19 a schimbat comportamentul în consumul de droguri, în special în ceea ce priveşte alcoolul, canabisul şi cocaina”. Atenţie, însă, acest studiu nu este reprezentativ pentru întreaga populaţie mondială, eşantioanele provenind de la persoane cu obiceiuri de consum „semnificativ mai mari” decât media, se notează în raport.


Articole înrudite