29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL „Creşterea competitivităţii economice a SC EURO ACTIVE PHOTOPRINT SRL prin crearea unui sistem inovativ de monitorizare şi asistenţă a parametrilor de sănătate - ActiveSmartMed” 18.08.2021
LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL „Creşterea competitivităţii economice a SC EURO ACTIVE PHOTOPRINT SRL prin crearea unui sistem inovativ de monitorizare şi asistenţă a parametrilor de sănătate - ActiveSmartMed” 18.08.2021

LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL

„Creşterea competitivităţii economice a SC EURO ACTIVE PHOTOPRINT SRL prin crearea

unui sistem inovativ de monitorizare şi asistenţă a parametrilor de sănătate -

ActiveSmartMed”

Cod MySMIS 142462

Societatea EURO ACTIVE PHOTOPRINT SRL cu sediul în localitatea Vânători, România, Str. Principală nr. 3, camera 2, comuna Vânători, judeţul Galaţi, cod poştal 605400, în calitate de beneficiar, a încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, contractul de finanțare nr. 1/221_ap3/23.06.2021, pentru proiectul cu titlul: „Creşterea competitivităţii economice a SC EURO ACTIVE PHOTOPRINT SRL prin crearea unui sistem inovativ de monitorizare şi asistenţă a parametrilor de sănătate - ActiveSmartMed”.

Acest contract este finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020:

Axa Prioritară 2: Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă;

Obiectiv specific 2.2: „Dezvoltarea produselor şi serviciilor TIC, a comerțului electronic şi a cererii de TIC”

Acţiunea 2.2.1.: ”Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”, apel 3.

 

Obiectul general al proiectului constă în creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea performanţelor generale ale societăţii EURO ACTIVE PHOTOPRINT SRL pe piaţa internă în sectorul IT, prin crearea unei sistem de monitorizare şi asistenţă a parametrilor de sănătate ActiveSmartMed compus din dezvoltarea unor dispozitive electronice pentru monitorizarea anumitor parametri fiziologici / biologici ai corpului uman (device-uri) şi dintr-o aplicaţie informatică care va monitoriza, analiza şi distribui informaţiile primite de la dispozitivele electronice de monitorizare- ActiveSmartMed.

Prin activitatea de cercetare-dezvoltare a aplicaţiei informatice se vizează creşterea sustenabilă a societăţii informaţionale şi economice, ce va conduce la specializarea inteligentă cu beneficii pe termen lung şi creşterea numărului de specialişti, cercetători şi expunerea acestora spre pieţele comerciale.

 

Rezultate așteptate în urma implementării proiectului:

  • Crearea unui sistem eficient de alertare a personalului medical în cazuri de urgenţă
  • Crearea unui sistem eficient de detecţie a ieşirii stării de sănătate din parametrii normali
  • Crearea unui prototip funcţional care să permită dezvoltarea sistemului inovativ de monitorizare a sănătăţii
  • Creşterea siguranţei persoanelor vârstnice sau cu probleme de sănătate prin crearea unei modalităţi sigure de monitorizare a condiţiei acestora
  • Amenajarea unui data center performant

Valoarea totală a proiectului este de 20,173,203.10 lei, valoarea totală eligibilă nerambursabilă este de 20,173,203.10 lei, din care contribuția FEDR este de 13,128,147.57 lei, iar contribuția din bugetul național este de 2,316,731.93 lei.

Proiectul se implementează pe o durată de 24 luni, din 23.06.2021 până în 23.06.2023.

"Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020"

Persoană contact: Daniel Steriopol

Funcție: Responsabil legal

Telefon: 0747 224 141

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Articole înrudite