28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vineri, cu începere de la ora 11.30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi se va deschide publicului expoziţia „Un zâmbet, o floare şi un pic de culoare”, manifestare care se constituie într-un adevărat salon internaţional al Mărţişorului – fiind expuse sute de mărţişoare şi felicitări din România, Germania, Polonia, Anglia, Turcia, Ucraina, Italia şi Republica Moldova. Acţiunea este un proiect educaţional coordonat de un inimos grup de cadre didactice format din înv. Chiroşca Angela (Şcoala Gimnazială nr. 29), prof. Onofrei Cornelia (Şcoala Gimnazială nr. 3 “I. L. Caragiale”) şi înv. Leca Ionica (Şcoala Gimnazială Nr.16 „N. Bălcescu”), în colaborare cu instituţia gazdă, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi şi alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, Casa Corpului Didactic Galaţi şi Palatul Copiilor şi Elevilor din Galaţi.
Pe lângă scopul educativ de păstrare a tradiţiei Mărţişorului în România, organizatorii şi-au propus să dea un caracter umanitar acestei manifestări prin vânzarea tuturor mărţisorelor expuse, banii rezultaţi urmând a fi donaţi lui Andrei, un băieţel de 6 ani, care suferă de o boală rară şi trebuie să se interneze la o clinică din Germania pentru investigaţie şi tratament. Orice felicitare de 1 Martie sau de 8 Martie, orice mărţişor făcut cu drag de mâinile pricepute ale sutelor de şcolari din Galaţi sau din ţările menţionate mai sus – îl poate salva pe Adrian.       
„Tradiţia Mărţişorului este una de suflet pentru români. Mărţişorul înseamnă Primăvară iar noi vrem să aducem în acest an Primăvara şi în sufletul lui Adrian. Îi invit pe gălăţeni să viziteze acest Salon al Mărţişorului,” a declarat Camelia Burluc, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.
Culoarea din lucrări şi veselia lucrărilor expuse în acestă expoziţie sunt o dovadă că tradiţia de Mărţişor are “adepţi” de nădejde în copiii care le-au realizat.
“Prin acest proiect noi avem posibilitatea să valorificăm atât lucrările elevilor cât şi cele ale cadrelor didactice. Adevărate sărbători ale ochiului şi frumosului, expoziţiile şcolare, cu o mare rezonanţă în sufletele copiilor, devin o adevărată forţă stimulatoare, îndemnându-i pe aceştia la o fructuoasă întrecere. Tot mai mulţi copii îmbrăţişează arta din dorinţa lor de a comunica şi de a se exprima”, a adăugat învăţătoarea Angela Chiroşca, coordonatoarea acţiunii.
La deschiderea manifestării, copiii de la Şcolile gimnaziale nr.9, nr.16 şi nr.29 din Galaţi vor oferi celor prezenţi un program artistic de dans, versuri şi muzică de cor. Expoziţia va fi deschisă până pe data de 11 martie.


Articole înrudite