În cadrul Festivalului Naţional de Comedie, a avut loc, duminică seară, în foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, deschiderea expoziţiei „Pro Boholţ”, cu lucrări realizate la prima ediţie a taberei de pictură şi sculptură organizate în luna august. Tabăra a pornit la iniţiativa inginerului şi iubitorului de artă Vasile Joantă, care a vrut să imortalizeze aspecte ale satului natal pe care-l iubeşte foarte mult, Boholţ, cu ajutorul a nouă artişti din oraşe precum: Galaţi, Bucureşti, Năsăud şi Ploieşti.
„Ideea în lumina căreia am organizat această tabără a pornit de la faptul că Boholţ este un sat care în anul 2017 va împlini 700 de ani de atestare documentară şi în anul 2015 va sărbători 250 de ani de existenţă a şcolii din sat. Ştiu că, într-o anumită perioadă, satul a fost părăsit de un număr mare de oameni. Astăzi încercăm să-i aducem înapoi”, a spus Vasile Joantă.
Printre artiştii plastici care au expus în această expoziţie, se numără şi trei pictori gălăţeni: Teodor Vişan, Liviu Adrian Sandu şi Raul Popa.
„Am mers cu aceşti artişti în zona Făgăraşului, în satul natal al domnului Joantă. Am făcut înainte şi o documentare în această zonă deosebit de interesantă, cu oameni frumoşi la suflet şi la port, care ne salutau şi ne zâmbeau. Astfel, rodul muncii noastre se află în acest colţ de teatru. O să mai realizăm, în viitor, lucrări inspirate din acel loc”, a declarat Teodor Vişan.