28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Infecţiile intraspitaliceşti combătute în 5 spitale din Galaţi
Infecţiile intraspitaliceşti combătute în 5 spitale din Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi anunţă că va depune un proiect cu fonduri europene pentru achiziţionarea a sute de dispozitive medicale pentru reducerea riscului de infecţii intraspitaliceşti. Achiziţiile vizează toate spitalele din subordinea instituţiei - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galaţi, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Valoarea acestui proiect este de 27.642.596 de lei, cu fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„Trebuie să luptăm în permanenţă pentru a reduce numărul infecţiilor dobândite în spital de către pacienţi. De aceea, am făcut un plan amplu de achiziţii pentru toate spitalele din subordine, prin care să aducem echipamente medicale moderne care să elimine cât mai mult din bacteriile şi virusurile care cauzează aceste infecţii nosocomiale. Sunt echipamente dotate cu tehnologii de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora spitalele pot lupta inclusiv împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Pe lista echipamentelor care vor fi achiziţionate se află analizatoare automate de identificare a microorganismelor şi de efectuare a antibiogramelor, dispozitive de neutralizare prin compactare a deşeurilor medicale, sisteme de decontaminare a aerului din încăperi, sisteme cu abur şi dezinfectant pentru decontaminare şi dezinfecţie înaltă, sisteme de filtrare şi tratare a aerului din sălile de operaţie, dispozitive de dezinfecţie termică antibacteriană a instrumentarului medical, sisteme integrate pentru instruirea şi verificarea igienei mâinilor, dispozitive mobile automate de decontaminare, sisteme de climatizare cu flux laminar integrat în blocul operator, nebulizatoare automate cu ceaţă uscată, camere izolare pacient cu risc infecţios, analizatoare microbiologie pentru identificarea şi testarea sensibilităţii la  substanţe antimicrobiene, sterilizatoare instrumentar cu plasmă, lămpi dezinfecţie sau sisteme rapide pentru monitorizarea gradului de igienizare. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară de miercuri, 21 septembrie 2022.


Articole înrudite