28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încep înscrierile alergătorilor la Semimaraton Galaţi 2022
Încep înscrierile alergătorilor la Semimaraton Galaţi 2022

Timpul faptelor bune a început la Semimaraton Galaţi 2022. Fundaţia Comunitară Galaţi dă startul celui mai important eveniment filantropic cu caracter sportiv al Galaţiului, prin deschiderea procesului de înscriere la Semimaraton Galaţi 2022. „Dacă eşti gălăţean şi nu numai, Semimaraton Galaţi îţi arată cum, pentru o dimineaţă, Galaţiul poate fi un oraş „ca afară”. Adică un oraş cu oameni activi, plini de energie, implicaţi, bucuroşi şi nu în ultimul rând generoşi. Ca alergător, ai parte de o experienţă sportivă la cel mai înalt nivel, iar ca susţinător, donator sau reprezentant al cauzelor ai şansa să simţi nu doar aerul cald al finalului de mai, ci mai ales căldura unor suflete generoase şi implicate, care arată că le pasă şi că sunt aici pentru fiecare dintre noi“, transmit organizatorii.

Competiţia se va desfăşura în ziua de 29 mai 2022, începând cu ora 07.30, în Galaţi, având startul şi sosirea din faţa parcului „la Elice” de pe Bulevardul Marea Unire (faleza superioară). „Evenimentul va avea loc respectând toate măsurile de siguranţă şi protecţie care se impun având în vedere pandemia de Covid-19, înscrierile fiind limitate la 1000 de concurenţi pentru alergarea cu start comun. Participarea la eveniment este condiţionată de prezentarea certificatului verde, care se poate obţine prin vaccinare, testare sau trecere prin boală. Situaţia se poate schimba în funcţie de contextul legislativ“, menţionează organizatorii.

Alergătorii au opţiunea de a alerga şi pe un traseu la alegere, dar şi obligaţia de a specifica asta la înscriere. „Traseele de concurs vor fi semnalizate de către organizatori prin garduri şi benzi de delimitare şi vor fi supravegheate de arbitrii de cursă (ce vor avea însemne distincte), voluntari (responsabili cu securitatea traseului, cu hidratarea alergătorilor în zona punctelor de hidratare şi asigurarea primului ajutor în caz de necesitate), agenţi de pază, poliţişti, jandarmi, amplasaţi în diferite puncte ale traseelor, precum şi a unui echipaj de prim ajutor. Descrierea şi harta traseelor sunt disponibile pe site-ul competiţiei. www.semimaratongalati.ro“, precizează organizatorii.

Cauzele ediţiei din 2022 care pot fi susţinute prin alergare sau donaţii, sunt următoarele:
- Family Hope Autism - Aleargă alături de Family Hope Autism;
- Asociaţia Femeilor Profesioniste - Zâna Măseluţă;
- Asociaţia Lindenfeld - Ajungem MARI şi motivaţi;
- Asociaţia Dodoroni - Alături de tata - ateliere de reintegrare socială a deţinuţilor din Penitenciarul Galaţi;
- Asociatia OM - Ghiozdănelul;
- Asociatia Fantasticii Down - Toţi sub acelaşi soare, fantastici, de la mic la mare!;
- Centrul de zi pentru copii Sfantul Spiridon, Galati - Şcoala de joacă;
- Asociaţia Openhub - DanubeAir;
- CNMK STUDIO - CNMK Be Active.

Înscrierea participanţilor se face DOAR online pe site-ul www.semimaratongalati.rom, respectând următoarele termene:
- pentru probele Semimaraton şi Cros până cel târziu de 06.05.2022;
- pentru Cursa Populară şi Cursa Copiilor, până cel târziu 13.05.2022.

Cursele la care participanţii pot alerga, CU TAXELE DE ÎNSCRIERE AFERENTE, le găsiţi în tabelul ataşat în Galeria de imagini de mai jos! ↓


Articole înrudite