Pentru anul 2022, Sucursala Galaţi are un plan de investiţii peste cel asumat în anul 2021 pentru modernizarea şi dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice, respectiv 38 milioane lei, informează Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER), prin intermediul unui comunicat de presă.
Direcţiile principale vizează asigurarea unui nivel optim de tensiune, îmbunătăţirea calităţii energiei electrice, reducerea numărului de deranjamente, reducerea pierderilor în reţea şi, implicit, reducerea costurilor cu mentenanţa.
Una dintre cele mai importante investiţii pentru continuarea dezvoltării infrastructurii de reţea din judeţ o reprezintă modernizarea reţelei de distribuţie din zona localităţii Folteşti, judeţul Galaţi. Lucrările de investiţii sunt aproape de finalizare şi vor avea drept rezultat creşterea siguranţei în funcţionare şi în exploatare şi îmbunătăţirea nivelului de tensiune.
În cadrul proiectului, în cele cinci Posturi de Transformare Aeriene menţionate au fost montate echipamente de ultimă generaţie.
În valoare de aproximativ 4,6 milioane lei, investiţia de pe raza localităţii Folteşti a presupus şi modernizarea a peste 500 de branşamente monofazate, 5 branşamente trifazate şi montarea de blocuri de măsură şi protecţie, în exteriorul clădirilor, în locul firidelor existente, precum şi refacerea coloanelor de la BMP la tabloul fiecărui abonat. Blocurile de măsură au fost dimensionate astfel încât să permită, în viitor, montarea contoarelor inteligente.
Alte lucrări de investiţii majore ale Distribuţie Energie Electrică Romania, Sucursala Galaţi, care urmează a fi finalizate în decursul acestui an sunt: Modernizarea Reţelei de Distribuţie în zona PTA 5571 Tătarca Sat şi PTA 5578 Şiviţa; Modernizare celula 110kV Băleni şi introducere în SCADA - staţia 110/20kV Folteşti; Introducerea în sistem de telegestiune a 1524 de contoare şi 160 BMP-uri aparţinând consumatorilor de tip "agent economic".
Pentru orizontul mediu, compania are în plan modernizarea staţiilor de transformare, trecerea reţelelor de la 6 şi 10kV la 20kV şi securizarea reţelelor de joasă tensiune în vederea reducerii pierderilor de energie electrică, se precizează în comunicatul citat.