28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Creaţii alimentare studenţeşti: croissant cu propolis şi îngheţată cu lăptişor de matcă
Creaţii alimentare studenţeşti: croissant cu propolis şi îngheţată cu lăptişor de matcă
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi a organizat ieri un inedit concurs: Ecotrophelia România 2012. Aceasta este prima competiţie naţională care încurajează dezvoltarea de produse alimentare noi de către studenţi, fiind organizată de Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, în colaborare cu Platforma Food for Life România şi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi. În concurs s-au înscris tineri de la Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Protecţia Mediului - Universitatea Oradea şi bineînţeles Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Studenţii timişoreni au deschis concursul, prezentând un cozonac hipoglucidic cu fructe de pădure, în timp ce colegii lor din Suceava au venit cu o altă propunere alimentară inedită: caşcaval cu gălbiori, migdale şi seminţe. Studenţii de la Universitatea din Oradea au creat croissantul cu propolis şi îngheţata cu lăptişor de matcă.
Salam dietetic cu condimente încapsulate
Concursul s-a încheiat cu prezentarea studenţilor gălăţeni, care au creat un salam dietetic cu carne de vită şi peşte, cu condimente încapsulate. Conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” a precizat că echipa câştigătoare la nivel naţional va reprezenta România la competiţia europeană (Ecotrophelia Europe Competition), care va avea loc în Paris, în luna octombrie 2012, cu ocazia expoziţiei internaţionale pentru industrie alimentară. De amintit este că din juriu au făcut parte persoane importante în domeniul alimentar din România, printre aceştia numărându-se Mihai Vişan, directorul executiv al Romalimenta, Federaţia Patronală Română din Industria Alimentară, Adriana Macri, cercetător la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, Daniela Ciuclaru, director Cercetare, Dezvoltare şi Controlul Calităţii la firma Puratos România şi Doina Bujoreanu, director de producţie la SC Arcada Galaţi – producător de pâine şi produse de panificaţie.


Articole înrudite