27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aleşii judeţeni, reuniţi în şedinţă extraordinară, au oferit ieri trei diplome de excelenţă şi onoare: Editurii Galati University Press din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, profesorului universitar Cătălin Fetecău - decanul Facultăţii de Mecanică şi lui Vasile Cristea – preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galaţi.
„Pentru mine reprezintă o onoare şi un privilegiu acordarea acestor diplome”, a spus Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.
Anca Gâţă, prorector – Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” a precizat că Editura Galati University Press a fost înfiinţată în anul 2007, iar pe parcursul celor cinci ani au fost publicate reviste, carte ştiinţifică, manuale, îndrumare, culegeri de exerciţii şi probleme, suporturi didactice, dar şi alte lucrări cu caracter educaţional.
Decanul Facultăţii de Mecanică, profesorul Cătălin Fetecău, a fost premiat pentru iniţiativa de a organiza o nouă tabără de sculptură în metal, la Galaţi, după aproape 15 ani de la a cincea ediţie. Lucrările din cadrul evenimentului vor fi amplasate în Campusul Studenţesc „Al.I.Cuza”. „Este o mare onoare nu numai pentru Universitate, ci şi pentru colegii mei. Este o diplomă care îi omagiază pe profesorii mei, pe mentorii mei”, a spus profesorul Cătălin Fetecău.
Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galaţi, şi-a ridicat diploma vădit emoţionat, precizând că în spatele Asociaţiei se află nu mai puţin de 20 de ani de activitate în slujba persoanelor cu dizabilităţi. Asociaţia s-a înfiinţat în anul 1992 şi până în anul 1999 a desfăşurat doar activităţi sportive. Din 1999, din cauza problemelor de integrare apărute în viaţa persoanelor cu dizabilităţi, asociaţia şi-a dezvoltat aria de servicii, oferind atât servicii de integrare socio-profesională, cât şi sportivă. Astfel, în anul 2002 a fost înfiinţat Centrul de zi ACCES pentru TOÞI – centrul de recuperare, reabilitare, incluziune socială şi îngrijire pentru persoanele cu handicap fizic şi asociat din municipiul Galaţi. Scopul principal al Asociaţiei Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” Galaţi este apărarea, promovarea şi aplicarea drepturilor persoanelor defavorizate (vulnerabile şi discriminate) din cauza etniei,  vârstei, sexului şi orientării sexuale, dizabilităţii (handicapului), precum şi a religiei.


Articole înrudite