28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Câţi bani s-au strâns la Semimaraton Galaţi 2022
Câţi bani s-au strâns la Semimaraton Galaţi 2022

Pe 29 mai 2022 a avut loc cea de-a IX-a ediţie a Semimaraton Galaţi powered by Dynamic Selling Group, cel mai mare eveniment sportiv şi filantropic din judeţ, organizat, ca în fiecare an, de Fundaţia Comunitară Galaţi.
Semimaraton Galaţi powered by Dynamic Selling Group s-a desfăşurat anul acesta cu 1.000 de alergători, clasamentul fiind făcut cu ajutorul chip-urilor de cronometrare. La eveniment a fost permis accesul spectatorilor, conform relaxărilor prevăzute de legislaţie.
Anul acesta vor fi finanţate proiecte care vizează acordarea de burse pentru autonomia şi terapia copiilor speciali (sindrom down şi autism), ateliere de reconectare pentru copii şi părinţi, organizarea cursurilor de dezvoltarea personală şi orientare profesională pentru copiii proveniţi din centre de plasament, crearea unor dispozitive de măsurare a calităţii aerului etc.
"Este cu siguranţă cea mai tare ediţie de Semimaraton Galaţi la care am participat până acum. Vremea a fost perfectă, organizarea impecabilă. Pe traseu, pe lângă bauturile izotonice şi apa răcoroasă, voluntarii care mă încurajau şi cu care băteam palma (când nu gâfâiam) au fost cireaşa de pe tort. Datorita lor am terminat 21 km şi vreau să le mulţumesc în mod special că au făcut un Semimaraton Galaţi 2022 memorabil", a spus Ionuţ Vlad, alergător DanubeAir.
"Semimaraton Galaţi serveşte în primul rând sentimentelor de solidaritate, identitate şi colaborare la nivelul comunităţii gălăţene. Prin participarea unor sportivi (atleţi sau iubitori de mişcare, adulţi şi copii) în curse variate ca format, durată şi întindere, evenimentul atrage atenţia asupra beneficiilor mişcării fizice şi, prin aceasta, propune gălăţenilor (dar nu numai) un eveniment outdoor în care întreaga familie se poate regăsi. Deşi pe 29 mai alergarea a fost în prim-plan, iar alergătorii profesionişti s-au bucurat de competiţia sportivă, cred că pentru toţi cei implicaţi ziua a fost despre un eveniment care ne scoate din casă pentru a fi, pentru a simţi şi pentru a acţiona împreună", a declarat Simona Muşală, manager de proiect Semimaraton Galaţi 2022.

Sumele alocate pentru fiecare cauză în parte

Timp de 3 ore, alergători de performanţă sau începători, persoane cu dizabilităţi, antreprenori locali, seniori şi copii, au alergat pentru şansa la mai bine a copiilor din centre de plasament, a celor cu nevoi speciale, a comunităţii gălăţene.
Suma totală strânsă care va reveni cauzelor din  acest an este de 93.671,18 lei. Aceşti bani au fost adunaţi din taxele de participare, donaţiile făcute online şi procentele venite din sponsorizări.
Sumele alocate pentru fiecare cauză în parte sunt:
- Asociaţia Family Hope Autism – Aleargă alături de Family Hope Autism! – 21. 549 lei;
- Asociaţia Fantasticii Down – Toţi sub acelaşi soare, fantastici de la mic la mare – 25.023,90 lei;
- Asociaţia OM  – Ghiozdănelul – 6.865,80 lei;
- Asociaţia Dodoroni – Alături de tata – 5.776 lei;
- Asociaţia Lindenfeld – Ajungem Mari şi Motivaţi – 12.646 lei;
- Centrul de zi pentru copii Sf. Spiridon, Galaţi – Scoala de joacă – 2.205 lei;
- OpenHub – DanubeAir - 6.702 lei;
- CNMK Studio – CNMK Be Active - 6.117,48 lei;
- Asociaţia Femeilor Profesioniste – Zâna măseluţă - 6.786 lei.
Conform Regulamentului de participare disponibil pe www.semimaratongalati.ro , un procent de 60% din suma colectată din taxele de participare a revenit cauzelor, iar 40% a fost direcţionat către acoperirea parţială a costurilor de organizare şi promovare ale evenimentului. Din sumele strânse din donaţii şi sponsorizări, un procent de 90% din toate sumele a fost redirecţionat către cauze, iar 10% a fost folosit pentru acoperirea parţială a costurilor de organizare. Ultima zi de donaţii a fost 15.06.2022, potrivit unui comunicat al organizatorilor.


Articole înrudite