08 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Da' chiar mereu va fi aşa?
Da' chiar mereu va fi aşa?
Minunile tehnologiei au ajuns să ne permită să face câte în lună şi în stele. Dar chiar dacă poţi să conversezi liniştit şi cu cineva aflat în cealaltă parte a planetei, chiar dacă poţi ajunge, la fel, dintr-o parte în alta a lumii în câteva ore, unele lucruri nu se vor schimba niciodată. Nu ştiu de restul ţării, dar în Galaţi sigur nu.
De-acum a devenit un fapt extrem de obişnuit ca, de câte ori se repară ceva prin oraş, să se ia şi apa. Şi dacă se ia vreo câteva ore, de acum nici nu mai pare mare lucru. Dar să se ia cu ziua şi să te speli la lighean în plin secol al informaţiei, că pe al al vitezei l-am lăsat în urmă, pare că e la fel de normal.
„Dar e imposibil. Chiar nu se poate altfel? Chiar mereu o să ne facă nervii praf, aşa, cu reparaţiile lor?”, îmi spunea ieri o cunoştinţă care cu greu se abţinea să nu sară la gâtul celui care o anunţase că iar se ia apa, chit că mesagerul nu avea nicio vină.
Chiar aşa, m-am gândit şi eu, chiar nu se va găsi niciodată, dar absolut niciodată, niciun fel de soluţie tehnică aşa încât să nu se mai ajungă ca pentru o reparaţie, cât de mare o fi ea, să nu se mai ia apa cu zecile de ore?! E mai mult o întrebare retorică, răspunsul fiind în mod cert pentru cei din Galaţi/România un NU hotărât.
Cred că vom ajunge să călătorim în regim obişnuit spre Marte şi în Galaţiul acelor vremuri viitoare, dacă vor mai exista, urmaşii noştri tot vor mai primi veşti de genul „se ia apă, că facem nuş ce reparaţie”. Un lucru e cert: apa luată cu regularitate când se mai lucrează pe undeva şi circulaţia dată peste cap, la fel de periodic, că iar se tot lucrează, dar pe altundeva, cred că ar putea deveni un brand local. Şi de ce nu ne-am putea folosi de aceste situaţii ca să atragem turişti străini - sadomasochişti, logic - care să plătească pentru a vedea pe pielea lor cum se lucrează într-un spital sau cabinet medical pe bază de apa la cisternă sau cum se circulă în trafic, pe străzi care mai blocate, mai accidentate şi mai zdrenţuite de reparaţii, care se pare că nu se mai termină, cu totul, niciodată.


Articole înrudite